Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτο βήμα για την ανάπλαση της Πλατείας Διοικητηρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση από Μπουτάρη-Σαββαΐδη.

Έγινε η αρχή για την μετέπειτα ανάπλαση της Πλατείας Διοικητηρίου -που θα λειτουργεί ως ανοιχτό «μουσείο» και ως πάρκο αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής- με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Εταιρίας «Εγνατία Οδός ΑΕ».

Τη σύμβαση που αφορά τις «Μελέτες της νέας κατασκευής της Πλατείας Διοικητηρίου και των προσβάσεών της με πιθανή πρόβλεψη συγκοινωνιακού πολυτροπικού κέντρου» υπέγραψαν το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Εγνατία Οδός ΑΕ», Παρασκευάς Σαββαϊδης, παρουσία του γ.γ. Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου.

«Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα για να ξαναδημιουργηθεί η Πλατεία Διοικητηρίου. Η πλατεία των παιδικών μας χρόνων, εκεί όπου ως παιδιά και έφηβοι παίζαμε ποδόσφαιρο. Με την προγραμματική σύμβαση ξεκινάει η διαδικασία της εκπόνησης των μελετών για την ανάπλαση του χώρου, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», δήλωσε ο κ.Σιμόπουλος, υπογραμμίζοντας πως οι μελέτες με προϋπολογισμό 600.000 - 700.000 ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθούν σ' ένα χρόνο.

Ο δήμαρχος, από την πλευρά του, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης καθώς με τις μελέτες «ωριμάζει» το έργο. «Η Πλατεία Διοικητηρίου είναι από τα κύρια κομμάτια του οράματος που έχουμε για την ανάπλαση του ιστορικού αρχαιολογικού περιπάτου της πόλης», είπε χαρακτηριστικά.

«Με την ανάπλαση και οι αρχαιότητες θα αναδειχτούν αλλά και ο χώρος θα αποδοθεί προς δημόσια χρήση στους κατοίκους. Είναι από τις πιο ιστορικές περιοχές της Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ο κ. Σαββαϊδης.

Υπενθυμίζεται πως το 1990 η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως σπουδαία ευρήματα στην Πλατεία Διοικητηρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους κατοίκους εδώ και χρόνια να ζητούν την ανάπλαση του χώρου.

Αντικείμενο του έργου θα είναι η στέγαση των αρχαιοτήτων, ώστε να προστατευτούν, να αναδειχτούν και να είναι επισκέψιμες, καθώς επίσης η απόδοση της έκτασης σε δημόσια χρήση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.