Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Εκβιασμός με θύμα 66χρονο στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον έβριζαν, τον συκοφαντούσαν, τον απειλούσαν, τον εκβίαζαν.

Στη παγίδα που τους έστησαν οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ έπεσαν ένας 49χρονος υπάλληλος σε Δήμο της Βόρειας Ελλάδας και ένας 47χρονος ιδιώτης οι οποίοι απαίτησαν εκβιαστικά από έναν 66χρονο, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να σταματήσουν να τον εξυβρίζουν μέσω δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο!

Αναλυτικότερα, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, των δυο εκβιαστών οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία, εξύβρισης, απειλής και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το αρχικό χρηματικό ποσό των εκβιαστικών απαιτήσεων των δραστών έφθανε τις 120.000 ευρώ, το οποίο μετά από διαπραγματεύσεις έπεσε στις 45.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να τα καταβάλλει ο 66χρονος, προκειμένου να σταματήσουν να τον εξυβρίζουν μέσω δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης να αποσύρει ο 49χρονος σχετικά ανηρτημένα δημοσιεύματα με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που διεξήχθη χθες το μεσημέρι, σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνελήφθη ο 47χρονος, ο οποίος προηγουμένως είχε παραλάβει ως «προκαταβολή» από τον 66χρονο, το ποσό των 5.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη και ο 49χρονος δημοτικός υπάλληλος.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.