Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ποια θα είναι η ημέρα πρόσληψης των αναπληρωτών το επόμενο διάστημα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανά Τετάρτη θα στέλνονται αναπληρωτές στα σχολεία.

Ανά Τετάρτη θα στέλνει το Υπουργείο Παιδείας αναπληρωτές στα σχολεία σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Λοβέρδου στο ΒΗΜΑ FM. Το newsbeast.gr με χθεσινό του άρθρο έκανε γνωστό ότι το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει την πρόσληψη 3000 αναπληρωτών για τις 17 Σεπτεμβρίου γεγονός που το επιβεβαιώνουν και οι σημερινές δηλώσεις του κ. Λοβέρδου.

Τη Δευτέρα θα γίνει η εκτίμηση του αριθμού των κενών και την Τετάρτη, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο θα σταλούν στα σχολεία 3000 αναπληρωτές. Μάλιστα ο υπουργός δήλωσε ότι «θα έχουμε τη δυνατότητα τις επόμενες μέρες, διαπιστώνοντας την Δευτέρα πόσα θα είναι τα κενά, να στείλουμε 10.000 ακόμη εκπαιδευτικούς και θα το κάνουμε ανά Τετάρτη. Δηλαδή την Τετάρτη θα στείλουμε 3.000 και έτσι θα πάμε κατά την πορεία των κενών, της διαμόρφωσης των τμημάτων στην τεχνολογική εκπαίδευση και τη διαμόρφωση των τμημάτων στα σχολεία της ειδικής αγωγής. Αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται το Σεπτέμβριο».

Ο υπουργός δήλωσε ότι θα κρατηθούν 1.000 πιστώσεις ως εφεδρεία για να καλύψουν περιστατικά έκτακτα που είναι πάρα πολύ συνήθη στο χώρο της εκπαίδευσης ενώ ανέφερε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη καθώς με 5000 επιπρόσθετες συνταξιοδοτήσεις οι πηγές χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ δεν θα αρκούν.

Για ακόμη μια φορά επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της εξόδου από το 1 προς 10 ώστε να γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Για το θέμα αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας τα εξής:
«Πρέπει να φύγουμε από το 1 προς 10. Εμείς αυτό το θέμα το μελετήσαμε στο Υπουργείο Παιδείας. Το δέχεται αυτό και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά πρέπει να συμμετέχει και το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και στη συνέχεια η τελική συναπόφαση θα γίνει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θέλουμε αυτό να γίνει τώρα, αρχές Οκτωβρίου για να κάνουμε διαγωνισμό ΑΣΕΠ, ή το Δεκέμβριο, ή τον Ιανουάριο, ή το Φεβρουάριο. Θα παραμείνουν προβλήματα και του χρόνου, αλλά δεν θα έχουμε και την αγωνία να ανοίξουν τα σχολεία. Και δεν είναι ευρωπαϊκή αγωνία αυτή. Είναι τριτοκοσμική αγωνία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.