Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Δεύτερος αστυνομικός τραυματίστηκε στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμούς αργά χθες βράδυ στο Φέργκιουσον, μία πόλη στο κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου η δολοφονία ενός νεαρού μαύρου από αστυνομικό είχε προκαλέσει συγκρούσεις τον Αύγουστο, ανακοίνωσε η αστυνομία.



Εξάλλου, ένας δεύτερος αστυνομικός τραυματίστηκε ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, στη γειτονική πόλη Σεντ Λιούις, πρόσθεσε η αστυνομία, η οποία δεν γνωρίζει αν ο αστυνομικός ήταν θύμα μιας τυφλής βίαιης ενέργειας ή αν είχε τεθεί προσωπικά ως στόχος.

Ο Μπράιαν Σέλμαν, εκπρόσωπος της αστυνομίας της κομητείας Σεντ Λιούις, όπου υπάγεται το Φέργκιουσον, επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο πρώτος αστυνομικός τραυματίστηκε από σφαίρα στον βραχίονα, χθες, στη διάρκεια περιπολίας.

Βλέποντας έναν άνδρα να φεύγει ενώ τον ρωτούσε τι έκανε εκεί, ο αστυνομικός άρχισε να τον καταδιώκει και "ο άνδρας πυροβόλησε" εναντίον του, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Ο αστυνομικός ανταπέδωσε με τη σειρά του τα πυρά και δεν είναι γνωστό αν ο ύποπτος, που παραμένει άφαντος, έχει τραυματιστεί.

Τη νύχτα του Σαββάτου (χθες) προς Κυριακή (σήμερα), ένας άλλος αστυνομικός υπήρξε στόχος πυρών που προέρχονταν από άγνωστο αριθμό επιτιθέμενων στο Σεντ Λιούις, ενώ οδηγούσε σε έναν αυτοκινητόδρομο και ήταν εκτός υπηρεσίας. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα γυαλιού όταν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του χτυπήθηκε από σφαίρα, όμως δεν ανταπέδωσε τα πυρά, σύμφωνα με την αστυνομία.

"Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν ο αστυνομικός ήταν στόχος προσωπικής επίθεσης ή μιας τυφλής βίαιης ενέργειας", δήλωσε ο Σέλμαν.

Η δολοφονία ενός 18χρονου άοπλου μαύρου από αστυνομικά πυρά είχε προκαλέσει διαδηλώσεις που κατέληξαν σε συγκρούσεις στο Φέργκιουσον, μια πόλη του Μιζούρι, για περίπου δέκα ημέρες τον Αύγουστο.

Ο Μάικλ Μπράουν σκοτώθηκε από έναν λευκό αστυνομικό μέρα μεσημέρι στις 9 Αυγούστου, αφού βγήκε από κατάστημα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών όπου κατηγορήθηκε ότι είχε κλέψει ένα πακέτο πούρα. Σύμφωνα με τις νεκροψίες που διενεργήθηκαν έπειτα από αίτημα της οικογένειας και του υπουργού Δικαιοσύνης, ο νεαρός άνδρας είχε δεχθεί τουλάχιστον έξι σφαίρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.