Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Από πού ξεκίνησαν δέκα διάσημοι επιχειρηματίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι έκαναν στα νιάτα τους.

Ορισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν από πολύ νωρίς τι είναι αυτό με το οποίο θέλουν να ασχοληθούν στη ζωή τους.

Άλλοι -είτε επειδή δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θέλουν να γίνουν, ή γιατί η ζωή (η τύχη, η ατυχία ό,τι θέλει βάζει εδώ ο καθένας) τους τα έφερε διαφορετικά απ’ ό,τι περίμεναν- αναγκάστηκαν να αλλάξουν αρκετά επαγγέλματα μέχρι να βρουν το «πεπρωμένο» τους.

Αυτό που έχει σημασία είναι να μην τα παρατά ποτέ κανείς και να συνεχίσει να προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί…

Δείτε παρακάτω από πού ξεκίνησαν δέκα διάσημοι επιχειρηματίες και τι έκαναν στα νιάτα τους, σύμφωνα με ένα αφιέρωμα του Business Insider.

1. Martha Stewart



Προτού γίνει η «επίσημη» αμερικανίδα νοικοκυρά, η Martha Steward εργαζόταν επί πέντε χρόνια στη Wall Street ως χρηματίστρια. Πριν από αυτό είχε περάσει από το χώρο του μόντελινγκ και είχε συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Unilever και η Chanel.

2. Arianna Huffington



Προτού γίνει η «Arianna Huffington» λεγόταν Arianna Stassinopolous. Στα 21 της χρόνια γνώρισε το διάσημο βρετανό δημοσιογράφο Henry Bernard Levin, με τον οποίο έκανε σχέση και ο οποίος έγινε μέντοράς της. Στα 23 της χρόνια εξέδωσε το βιβλίο «The Female Woman» το οποίο κατέκρινε το απελευθερωτικό κίνημα των γυναικών. Τα επόμενα χρόνια, μαζί με τον Levin ταξίδευε ανά τον κόσμο σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ, για λογαριασμό του BBC.

3. Ralph Lauren



Γεννήθηκε ως Ralph Lifshitz στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης και άλλαξε το όνομά του στην ηλικία των 15 ετών. Σπούδασε Επιχειρήσεις στο Baruch College και υπηρέτησε στο στρατό μέχρι τα 24 του. Στη συνέχεια πήγε να εργαστεί ως βοηθός πωλήσεων στην εταιρεία Brooks Brothers.

4. J.K. Rowling



Η Rowling ήταν μόλις 25 ετών, όταν της ήρθε η ιδέα για το Χάρι Πότερ. Εκείνη την ημέρα το τρένο της είχε 4 ώρες καθυστέρηση. Ξεκίνησε να γράφει το πρώτο βιβλίο το ίδιο απόγευμα, όμως της πήρε αρκετά χρόνια για να το ολοκληρώσει.

Εκείνο το διάστημα εργαζόταν ως γραμματέας στα γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας στο Λονδίνο.

5. Jay Z



Γεννήθηκε ως Shawn Carter. Ο Jay Z απέκτησε το καλλιτεχνικό του όνομα στα 20 του χρόνια, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Εκείνα τα χρόνια εμφανιζόταν στο πλευρό διάφορων ράπερ, όμως ο ίδιος παρέμενε άγνωστος, μέχρι που ίδρυσε την εταιρεία Roc-A-Fella Records στην ηλικία των 27 ετών με δύο ακόμη φίλους του.

6. Marissa Mayer



Στα 24 της η Mayer έγινε η υπάλληλος No. 20 της Google και η πρώτη γυναίκα μηχανικός λογισμικού της εταιρείας. Παρέμεινε στη Google 13 χρόνια, προτού αναχωρήσει για τον επόμενο «σταθμό» της: τη θέση της διευθύνοντος συμβούλου της Yahoo.

7. Warren Buffett



Στα 20 του χρόνια ο Buffett εργαζόταν ως πωλητής επενδύσεων στην εταιρεία Buffett-Falk & Co. στην Όμαχα. Στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου σε ηλικία 26 ετών εργαζόταν ως αναλυτής τίτλων. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την Buffett Partnership, Ltd.

8. Mark Zuckerberg



Ο Zuckerberg μέχρι να γίνει 25 ετών εργαζόταν επάνω στην ιδέα του Facebook. Εκείνη τη χρονιά, το 2009, η εταιρεία έφτασε τους 300 εκατ. χρήστες. Την επόμενη, το περιοδικό Time τον χαρακτήρισε «Πρόσωπο της χρονιάς».

9. Richard Branson



Σε ηλικία 20 ετών ο Branson άνοιξε το πρώτο του δισκοπωλείο. Ακολούθησε ένα studio δύο χρόνια μετά και η εταιρεία του τον επόμενο χρόνο. Μέχρι να γίνει 30 ετών, η Virgin είχε γίνει διεθνώς γνωστή.

10. Eric Schmidt



Μετά την αποφοίτησή του ο Schmidt συνέχισε τις σπουδές του στο UC Berkeley. Στα 27 του είχε κάνει ένα μεταπτυχιακό και ένα διδακτορικό στη δικτύωση ηλεκτρονικών υπολογιστών και τη διαχείριση κατανεμημένης ανάπτυξης λογισμικού. Τα καλοκαίρια εργαζόταν στα εργαστήρια της Xerox PARC.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.