Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Tο μπότοξ ως θεραπεία για τον καρκίνο του στομάχου;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εγχύσεις μπότοξ μπορεί να αποτελούν μία αποτελεσματική, νέα θεραπεία για τον καρκίνο του στομάχου, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.
Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν πως το δημοφιλές φάρμακο για τις ρυτίδες επιβραδύνει σημαντικά την ανάπτυξη των όγκων, δεσμεύοντας τα νευρικά μηνύματα που διεγείρουν τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα.

Το εύρημα αυτό, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science Translational Medicine», οδήγησε στην έναρξη της πρώτης δοκιμής του φαρμάκου σε ανθρώπους. Η σχετική κλινική μελέτη διεξάγεται στη Νορβηγία, σε μικρό αριθμό πασχόντων από γαστρικούς καρκίνους.
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τίμοθι Γουάνγκ, καθηγητής Ιατρικής και διευθυντής του Τομέος Πεπτικών & Ηπατικών Νόσων του Κολούμπια, οι καρκίνοι έχουν πάρα πολλά νεύρα μέσα και γύρω από τα κύτταρά τους, ο ρόλος των οποίων στην έναρξη και την ανάπτυξη της νόσου δεν είναι πλήρως κατανοητός.

Για να μάθουν οι ερευνητές περισσότερα, αποφάσισαν να μελετήσουν ομάδα ποντικιών με καρκίνο του στομάχου.

Όπως ανακάλυψαν, η επικοινωνία των νευρικών κυττάρων των καρκίνων αποτελεί παράγοντα-κλειδί για την ανάπτυξη τους, ενώ η χορήγηση του μπότοξ την διακόπτει και αναχαιτίζει την εξέλιξη του καρκίνου.

Η δε χορήγηση του μπότοξ μαζί με χημειοθεραπεία, οδήγησε σε αύξηση της επιβίωσης των ποντικιών κατά 35%, σε σύγκριση με τα ποντίκια που έλαβαν μόνο χημειοθεραπεία.
Οι ερευνητές εκτιμούν πως, αν η θεραπεία αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματική στους ανθρώπους, θα αποτελέσει μια καλά ανεκτή μέθοδο, διότι η χορήγηση του φαρμάκου γίνεται τοπικά και στοχεύει αμιγώς στα καρκινικά βλαστικά κύτταρα.

Η έγχυση θα γίνεται με γαστροσκόπηση απ’ ευθείας πάνω στον καρκίνο και ο ασθενής θα χρειάζεται μόνο ολιγόωρη παραμονή στο νοσοκομείο.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.