Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Τα αντιβιοτικά τροφοδοτούν την παχυσαρκία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών στα βρέφη συνδέεται με αύξηση του βάρους.

Η χορήγηση αντιβιοτικών στα μωρά και τα μικρά παιδιά μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκα στην ενήλικη ζωή τους.

Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα αντιβιοτικά μεταβάλλουν την υγεία του εντέρου, διαταράσσοντας την ισορροπία των φυσικών βακτηριδίων που υπάρχουν σε αυτό και επηρεάζοντας την αποτελεσματικότητα του μεταβολισμού.

Ερευνητές από ένα ιατρικό κέντρο της Νέας Υόρκης διεξήγαγαν πειράματα σε ποντίκια και βρήκαν, ότι όταν χορηγούνταν αντιβιοτικά στη μητέρα την τελευταία εβδομάδα της κύησης ή κατά τη διάρκεια του θηλασμού, τα μικρά ήταν πιο επιρρεπή στην παχυσαρκία, σε σχέση με άλλα τα οποία εκτέθηκαν στα φάρμακα αργότερα σε άλλο στάδιο της ζωής τους.

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr Laura Cox δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, κι αυτό γιατί δε θέλουμε μόνο να κατανοήσουμε για ποιο λόγο εμφανίζεται η παχυσαρκία, αλλά και να αναπτύξουμε λύσεις που θα την καταπολεμήσουν».

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Cell.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι η χορήγηση αντιβιοτικών νωρίς στη ζωή μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία σε μετέπειτα στάδιο, μεταβάλλοντας τομείς της ανοσοποιητικής λειτουργίας. Δεν πρέπει, ωστόσο, να ξεχνάμε ότι η έρευνα πραγματοποιήθησε σε ποντίκια, κάτι που σημαίνει ότι οι επιδράσεις στους ανθρώπους θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικές» σχολίασε από την πλευρά του στη Daily Mail ο καθηγητής Μεταβολικής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, Naveed Sattar.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.