Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Στον τελικό των 50 μ. ελεύθερο με πανελλήνιο ρεκόρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ με την ταχύτερη μέχρι σήμερα κούρσα της καριέρας του πέτυχε μια πανάξια πρόκριση στον τελικό στα 50μ. ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο, πετυχαίνοντας πανελλήνιο ρεκόρ με 21.96.

Τα καλά σημάδια, ο κολυμβητής του Εθνικού, τα είχε δείξει από τον πρωινό προκριματικό, όταν ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ με 22.19 και στον απογευματινό ημιτελικό έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατεβαίνει τα 22.00 στο αγώνισμα, κάνοντας δικό του το πανελλήνιο ρεκόρ, με τα 22.08 του Γιάννη Καλάργαρη από τις 28/1/2012 να περνούν στην ιστορία.

Ο Γκολομέεβ με τα 21.96 πήρε την πρώτη θέση στη 2η ημιτελική σειρά, πέρασε στον τελικό με την 3η καλύτερη επίδοση και την Κυριακή (17:05 ώρα Ελλάδας) στοχεύει στο μετάλλιο που δεν είχε καταφέρει να πάρει πριν από δύο χρόνια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν, όταν ήταν 4ος στο αγώνισμα.



«Ο στόχος επετεύχθη, κατέβηκα τα 22.00, πέτυχα πανελλήνιο ρεκόρ και προκρίθηκα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος» δήλωσε ο είκοσι ενός ετών αθλητής, που όταν μπήκε στη μικτή ζώνη του «Βελοντρόμ» είδε τα φλας των φωτορεπόρτερ να αστράφτουν για χάρη του. «Το γνώριζα από την πρώτη στιγμή, για να έμπαινα στον τελικό θα έπρεπε να βελτιώσω το ατομικό ρεκόρ, τελικά ήρθε αυτός ο χρόνος που μου δίνει περισσότερη δύναμη για τον τελικό. Αυτός θα είναι ένας άλλος αγώνας, μια άλλη ιστορία και τώρα όλα είναι δυνατά, θα παλέψω για ένα μετάλλιο» συνέχισε ο Κρίστιαν Γκολομέεβ και κατέληξε: «Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό την πρόκριση στη μνήμη του πατέρα μου, στον προπονητή μου και σε όσους με στηρίζουν».

Ο τεχνικός του Κρίστιαν Γκολομέεβ, ο Άκης Οικονόμου ήταν μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ200μ ελεύθερο η οποία πριν από 12 χρόνια εδώ στο Βερολίνο είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο για την ελληνική κολύμβηση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Το Βερολίνο είναι η τυχερή μου πόλη, και το ρεκόρ ήταν γραφτό να γίνει εδώ και να φέρει το όνομα “Γκολομέεβ”» δήλωσε με νόημα ο Ακης Οικονόμου.

Η οκτάδα του τελικού:

1. Φλοράν Μανοντού (Γαλλία) 21.57

2. Μπέντζαμιν Πράουντ (Μ. Βρετανία) 21.94

3. Κρίστιαν Γκολομέεβ (Ελλάδα) 21.96

4. Αντρίι Γκοβόροφ (Ουκρανία) 22.02

5. Κόνραντ Τσέρνιακ (Πολωνία) 22.06

5. Αντρέι Γκρέτσιν (Ρωσία) 22.06

7. Αρι-Πέκα Λιουκόνεν (Φινλανδία) 22.10

8. Μάρκο Όρσι (Ιταλία) 22.15



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.