Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Γιατί οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πιο προκατειλημμένοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τείνουν να είναι κυριαρχικοί και να κάνουν διακρίσεις.

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που προτιμούν τα σκυλιά από τις γάτες είναι πιο κυριαρχικοί και νιώθουν μεγαλύτερη άνεση με τις κοινωνικές ιεραρχίες, σε σχέση με αυτούς που προτιμούν τη συντροφιά μιας γάτας.

Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου της Μελβούρνης σε 500 ενήλικες, οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι πιο ανταγωνιστικοί από εκείνους που έχουν γάτες, είναι πιο πιθανό να αποδέχονται την κοινωνική ανισότητα μεταξύ ομάδων και εμφάνιζαν μεγαλύτερα ποσοστά σ έρευνες γύρω από τον προσανατολισμό στην κοινωνική ιεραρχία.

Αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας συνδέεται με τις διακρίσεις ομάδων, και οι άνθρωποι που σημειώνουν υψηλότερη βαθμολογία στην κλίμακα αυτή είναι πιο πιθανό να «περιμένουν, να αποδέχονται και να υποστηρίξουν την κοινωνική ανισότητα».

Ο καθηγητής ψυχολογίας Nick Haslam εξέτασε περισσότερους από 500 ενήλικες, προκειμένου να μελετήσει τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που συνδέονται με την κυριαρχία και τη δεσπόζουσα θέση.

Όπως αναφέρει στην έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Anthrozoos, όσοι προτιμούν τους σκύλους εμφάνιζαν μεγαλύτερα ποσοστά αυτών των χαρακτηριστικών. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι μπορούν να δίνουν εντολές στα σκυλιά, σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail.

Προηγούμενη έρευνα από ψυχολόγους του πανεπιστημίου Ghent στο Βέλγιο και το πανεπιστήμιο Brock στο Οντάριο, βρήκε ότι οι άνθρωποι που είναι πιο κυριαρχικοί, τείνουν να πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι ανώτεροι από τα ζώα και ως εκ τούτου είναι πιο πιθανό να αποδέχονται την εκμετάλλευση των ζώων.

Αυτό μπορεί να ταιριάζει και με μια στερεοτυπική άποψη γύρω από τη σχέση του ανθρώπου με τον καλύτερό του φίλο, καθώς οι σκύλοι θεωρούνται μεν πιστοί σύντροφοι, όμως είναι πολύ εύκολο να εκπαιδευτούν και να χειραγωγηθούν, σε αντίθεση με τις γάτες, οι οποίες είναι περισσότερο ανεξάρτητες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.