Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Επιχείρηση κατεδάφιση για 1.800 κτίρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπουλντόζες στο κέντρο της Αθήνας ετοιμάζονται να κατεβάσουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να αντιμετωπίζουν στη ρίζα του το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων και ερειπωμένων κτιρίων της πρωτεύουσας που απειλούν τη δημόσια υγεία αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων.

«Στόχος μας είναι με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και σε συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας να προχωρήσουμε στην ανάπλαση περιοχών ή δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής της απόσυρσης των εγκαταλελειμμένων κτιρίων να δημιουργήσουμε κοινόχρηστους και ελεύθερους χώρους, ώστε να αντιμετωπίσουμε εστίες μόλυνσης και εγκατάλειψης», δήλωσε στο «Έθνος» ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.

Στο… μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών έχουν μπει γύρω σα 1.800 κτίρια του κέντρου της Αθήνας, τα περισσότερα από τα οποία είναι μαζεμένα στην περιοχή Μεταξουργείου-Κεραμικού-Ψυρρή και Κουμουνδούρου, ενώ αρκετά βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως Πατήσια, Άγιος Παντελεήμονας, Κολωνός, Εξάρχεια κ.λ.π.

Στο ΥΠΕΚΑ εκτιμούν ότι οι κατεδαφίσεις (ή αποσύρσεις κτιρίων, όπως τις χαρακτηρίζουν) μπορεί να είναι εκτεταμένες, καθώς η πλειονότητα των ακινήτων δεν φαίνεται βιώσιμη. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου εκτίμησε στο «Έθνος» ότι ενδέχεται να μπορέσουν να σωθούν περί τα 500 κτίρια, «σημαντικό νούμερο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.