Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η Σιέρα Λεόνε αδυνατεί να «συγκρατήσει» τον Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να εντείνει την υποστήριξη προς την Σιέρα Λεόνε κάλεσε τη διεθνή κοινότητα ένας νοσηλευτής από τη χώρα της Αφρικής που έχει χτυπηθεί περισσότερο από την επιδημία του Έμπολα.

Ο Άνζα Γόλτζ, συντονιστής του τμήματος άμεσης επέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, μίλησε στο CNN μέσα από τη μονάδα αντιμετώπισης Έμπολα στην πόλη Καιλαούν της Σιέρα Λεόνε.

«Πιστεύω πως η κυβέρνηση, αλλά και το υπουργείο Υγείας, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κατάσταση που δημιουργήθηκε. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς, όπως ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας και ο οργανισμός ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων, που πρέπει να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε», είπε ο Γόλτζ.

«Γίνονται ακόμα ταφές χωρίς ασφάλεια. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που κάνουν ταφές, χωρίς να απολυμανθούν. Έχουμε ακόμη ασθενείς που κρύβονται ή που το σκάνε, γιατί φοβούνται», προσέθεσε το μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η Σιέρα Λεόνε, η Γουινέα και η Λιβερία είναι οι πρώτοι «στόχοι» που έχει πλήξει η επιδημία του Έμπολα, ο οποίος έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 800 ανθρώπων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.