Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Έρχονται τα "έξυπνα" παπούτσια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ονομάζονται Lechal, που στα ινδικά σημαίνει "πάρε με μαζί σου", και είναι τα πρώτα "έξυπνα" παπούτσια που χρησιμοποιούν μια σειρά από προηγμένα συστήματα, όπως δονούμενες σόλες που συνδέονται μέσω Bluetooth με το smartphone, για να σας δώσουν μια πιο απτή αίσθηση της πλοήγησης με το Google Maps, καθοδηγώντας τα βήματά σας.

"Τα παπούτσια είναι η φυσική προέκταση του σώματός σας" αναφέρει στη Wall Street Journal ένας από τους συνιδρυτές της ινδικής εταιρείας Ducere Technologies και τονίζει, "Μπορεί να φύγετε από το σπίτι χωρίς το έξυπνο ρολόι σας, αλλά σίγουρα δεν θα φύγετε ποτέ χωρίς να τα παπούτσια σας" προβλέποντας ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον των φορητών gadgets.



Η εταιρεία εφεύρε τα παπούτσια για να βοηθήσει τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ως μια εναλλακτική του μπαστουνιού που βοηθάει στην αποφυγή εμποδίων. "Το μπαστούνι μπορεί να εντοπίζει εμπόδια αλλά δεν καθοδηγεί, κι αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν τα Lechal", υπογράμμισε ο υπεύθυνος της εταιρείας Krispian Lawrence.

Η εταιρεία κατασκευάζει και τις λεγόμενες "έξυπνες" σόλες, παρεμφερούς τεχνολογίας, που προσαρμόζονται σε κάθε τύπο παπουτσιού Η εταιρεία κατασκευάζει και τις λεγόμενες "έξυπνες" σόλες, παρεμφερούς τεχνολογίας, που προσαρμόζονται σε κάθε τύπο παπουτσιού Τα έξυπνα παπούτσια μπορούν να φανούν το ίδιο χρήσιμα σε όλους, αναφέρει το δημοσίευμα, αφού συνδέονται με το Google Maps που έχουμε στο smartphone μέσω Bluetooth και οδηγούν τα βήματά μας, προς μια επιλεγμένη διαδρομή, με δονήσεις κάθε φορά που πρέπει να στρίψουμε αριστερά ή δεξιά, ενώ παράλληλα μετρούν αποστάσεις που διανύσαμε καθώς και τις θερμίδες που έχουμε κάψει.

Τα Lechal που συνδυάζουν 24 διαφορετικές ευρεσιτεχνίες, είναι σχεδιασμένα στην Ινδία και κατασκευάζονται στην Κίνα, πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη και θα κοστίζουν από 75 έως 100 ευρώ.

Δείτε το βίντεο παρουσίασής τους:




Πηγή: http://www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.