Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Τον απειλούσε ότι θα του απαγάγει τα παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 21χρονος για εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, μέσω διαδικτύου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για εξύβριση, δυσφήμιση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, 39χρονος κατήγγειλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι σε ιστοσελίδα του διαδικτύου δημιουργήθηκαν δύο προφίλ, στα οποία είχαν αναρτηθεί προσωπικά και δυσφημιστικά στοιχεία, καθώς και δυσφημιστικό δημοσίευμα, με προσωπικές φωτογραφίες του ιδίου και της οικογένειάς του.

Επιπλέον, ο συλληφθείς επανειλημμένα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 39χρονο, ζητώντας να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να διαγράψει τα προφίλ και τις φωτογραφίες από το διαδίκτυο.

Σε μία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, ο συλληφθείς απείλησε τον 39χρονο ότι θα του απαγάγει τα παιδιά, ενώ χρησιμοποιούσε υβριστικές εκφράσεις για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Από την ψηφιακή έρευνα και προανάκριση, που διενήργησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 21χρονος, ενώ από την έρευνα που έγινε στον ίδιο και στην οικία του στην Κορινθία, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο κινητό τηλέφωνο, βρέθηκαν οι φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στην επίμαχη ιστοσελίδα.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενες κλήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, ενώ ταυτοποιήθηκε και η διαχείριση των δύο προφίλ από τον συλληφθέντα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε χθες (05-08-2014) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.