Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Προκάλεσε σάλο με την αναπαράσταση ενός βιασμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατακραυγή για Ινδό φωτογράφο και τη φαεινή ιδέα του.

Η σκέψη του έγινε πράξη με αφορμή μια φωτογράφιση μόδας. Το αποτέλεσμα ήταν να προκαλέσει τις αντιδράσεις και να δεχθεί δριμεία επίθεση, καθώς ο περί ου ο λόγος Ινδός φωτογράφος θεώρησε σωστό να αναπαραστήσει τον ομαδικό βιασμό μιας μαθήτριας, που έγινε τον Δεκέμβριο του 2012 μέσα σε λεωφορείο στο Δελχί.

«Αηδιαστικό. Τώρα οι βιαστές θα νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν και πρότυπα μόδας», έγραψε χρήστης του twitter. Αυτό είναι μόνο ένα από τα σχόλια που εισέπραξε όταν δημοσιεύτηκε η δουλειά του Raj Shetye. Οι προκλητικές φωτογραφίες δείχνουν μια απελπισμένη γυναίκα-μοντέλο τη στιγμή που δύο συνάδελφοί της προσπαθούν να την κακοποιήσουν σε ένα λεωφορείο.

Η φωτογράφιση έχει τίτλο «The Wrong Turn» και έχει προκαλέσει τη μήνη πολλών. Οι επικριτές του φωτογράφου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κατηγορούν ότι έτσι προσδίδει θετική δημοσιότητα στους βιασμούς, ένα συχνό φαινόμενο στην Ινδία. «Δεν είναι δυνατόν να προσδίδεται και… λάμψη στους βιασμούς. Αυτό είναι αρρωστημένο», γράφει κάποιος άλλος.

Ο ίδιος απάντησε ότι ο σκοπός του δεν ήταν σε καμιά περίπτωση να ωραιοποιήσει τις πράξεις των βιαστών, αλλά είχε στόχο να ρίξει φως στους βιασμούς των γυναικών στη χώρα του και να τονίσει ότι ένας πλούσιος μπορεί να μετακινείται με δικό του αυτοκίνητο και να μη διατρέχει κινδύνους, ενώ ένας φτωχός που μετακινείται με τα δημόσια μέσα μεταφοράς βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι σχεδιαστές των οποίων τα ρούχα φωτογράφισε ο Ινδός δεν έχουν πάρει ακόμα θέση για το θέμα, ενώ ο ίδιος μετά την κατακραυγή που δέχθηκε απέσυρε τις επίμαχες φωτογραφίες από την προσωπική του ιστοσελίδα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.