Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Παραδόθηκε η πλατεία Μέμου στον Κορυδαλλό με... ψυχρά υλικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος να συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας το καλοκαίρι.

Έπειτα από εννέα μήνες εργασιών, παραδόθηκε στους κατοίκους του Κορυδαλλού η ανακαινισμένη πλατεία Μέμου, έκτασης 15 στρεμμάτων.

Η δημοτική αρχή χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης, που έγινε με ψυχρά υλικά που συμβάλλουν στη μείωση της θερμοκρασίας το καλοκαίρι, ένα από τα σημαντικότερα στην πόλη, που σε συνδυασμό με την ανάπλαση της οδού Δημητρακοπούλου και την κατασκευή του Μετρό στην πλατεία Ελευθερίας, θα συμβάλει στη συνολική αναβάθμιση του κέντρου.

Η πλατεία, διαθέτει δυο παιδότοπους με ειδικά σχεδιασμένα όργανα για παιδιά με κινητικές δυσκολίες, όργανα γυμναστικής για ενήλικες, χώρο εκδηλώσεων, υδάτινα στοιχεία, εξέδρες και χώρους ανάπαυσης, νέο φωτισμό και δίκτυο άρδευσης.

Ανάμεσα στις επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι διαπλάτυνση πεζοδρομίων, κατασκευή διαδρόμων κυκλοφορίας για προσβασιμότητα από πεζούς κάθε ηλικίας και ατόμων με ειδικές ανάγκες, δημιουργία παρτεριών και χώρων δεντροφύτευσης, και χλοοτάπητα.

Στο έργο περιλαμβάνεται και η ανάπλαση της οδού Ξενοφώντος με τη διαμόρφωσή της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με κατασκευή θέσεων στάθμευσης, καθώς και η ανακατασκευή των πεζοδρομίων όλων των κάθετων οδών γύρω από την πλατεία.

«Ως δημοτική αρχή, παρά τη δύσκολη συγκυρία για την αυτοδιοίκηση, κερδίζουμε μια- μια τις μάχες υπέρ της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας. Αξιοποιήσαμε εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και υλοποιούμε σημαντικά έργα υποδομής. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα πολύχρονων και πολυμέτωπων αγώνων, που θα συνεχίσουμε να δίνουμε με επιμονή»τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.