Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Οδηγός Ανίχνευσης (Πρώιμων) Δυσκολιών στην Προσχολική και Πρώτη Σχολική Ηλικία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φίλη του Blog έχει γράψει έναν οδηγός ανίχνευσης δυσκολιών, στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία. Λίγα λόγια για τον οδηγό, αλλά και για την ίδια θα βρείτε στο ακόλουθο κείμενο.

Στην τόσο ευαίσθητη και κρίσιμη ηλικία της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας είναι πολύ σημαντικό να τεθούν εξαρχής σωστές βάσεις πάνω στις οποίες θα στηριχθεί ολόκληρο το οικοδόμημα της γνώσης. Για το λόγο αυτό είναι ουσιώδους σημασίας η έγκαιρη και πρώιμη ανίχνευση δυσκολιών που τυχόν παρουσιάζουν, τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Ο Οδηγός Ανίχνευσης Δυσκολιών στην Προσχολική και Πρώτη Σχολική Ηλικίας απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και αποτελεί έναν εμπεριστατωμένο τρόπο να εντοπιστούν οι ελλείψεις ή οι αδυναμίες του μικρού μαθητή. Παράλληλα συνιστά ένα πολύτιμο βοήθημα ώστε με την κατάλληλη εκπαιδευτική υποστήριξη, να εξασφαλιστεί σχολική ετοιμότητα.




Η Πατιού Ιωάννα σπούδασε Νηπιαγωγός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή στο University of Essex - UK και στην Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εργάζεται στην ειδική αγωγή στην Α/θμια Δ/νση Εκπ/σης Λέσβου.



Εύχομαι κάποιους να ενδιαφέρει και σε κάποιους να φανεί πραγματικά χρήσιμος, αυτός ο οδηγός.


Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.