Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Τα λειτουργικά κενά ανά ειδικότητα στη δευτεροβάθμια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναμένονται προσλήψεις αναπληρωτών.

Πρωταθλητές των λειτουργικών κενών, σύμφωνα με στοιχεία του αιρετού του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δημοτικής Εκπαίδευσης Νεκτάριου Κορδή για τις αποσπάσεις, αναδεικνύονται οι ειδικότητες ΠΕ04, δηλαδή, φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, γεωλόγοι. Τα κενά μετά τις αποσπάσεις είναι 774. Ακολουθούν οι μαθηματικοί με 245 κενά και στην 3η θέση οι φιλόλογοι με 230 κενά.

Οι αριθμοί αυτοί προκύπτουν αν αφαιρέσουμε από τον συνολικό αριθμό των κενών τα πλεονάσματα. Για παράδειγμα μπορεί σε μια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υπάρχουν 30 κενά φιλολόγων και σε άλλη Διεύθυνση 10 πλεονάσματα στην εν λόγω ειδικότητα. Έτσι προκύπτει ότι τα κενά είναι 20. Για παράδειγμα τα συνολικά λειτουργικά κενά των φιλολόγων ήταν περισσότερα από 700 αλλά υπήρχαν και περιοχές με πολλά πλεονάσματα. Τα 230 λοιπόν λειτουργικά κενά των φιλολόγων πιθανόν να μην αποκαλύπτουν τον αριθμό των αναπληρωτών που θα κληθεί στην Α φάση. Επίσης ας μη ξεχνάμε ότι την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα παρουσίασης των εκπαιδευτικών θα προκύψουν και νέα κενά.

Σύμφωνα με τον κ. Κορδή τα συνολικά λειτουργικά κενά μετά τις αποσπάσεις είναι 1.710 και είναι συνεπώς απόλυτα ρεαλιστικό το αίτημα της ικανοποίησης και άλλων αποσπάσεων σε δεύτερη φάση, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό του.

Εβδομάδα αναπληρωτών ξεκινά για τους εκπαιδευτικούς καθώς σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή αναμένεται η ανακοίνωση των πρώτων προσλήψεων των εκπαιδευτικών. Ακόμα δεν είναι γνωστός ο αριθμός των αναπληρωτών που θα κληθούν ενώ τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεκινήσουν να επεξεργάζονται τα στοιχεία που θα τους σταλούν από τις Διευθύνσεις πιθανόν την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου.

Τα λειτουργικά κενά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.