Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

16 πράγματα που δεν σας είχε πει ποτέ κανείς για τη μητρότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν είστε έγκυος, ασαφείς εικόνες του εαυτού σας να αλλάζετε πάνες και να θηλάζετε έρχονται στο μυαλό σας.

Ωστόσο είναι δύσκολο να ξέρετε εκ των προτέρων πώς ακριβώς θα αισθανθείτε τη στιγμή που θα πάρετε αγκαλιά το μικροσκοπικό σας πλασματάκι για το οποίο μόνο περήφανη θα είστε. Δείτε 19 πράγματα που θα θέλατε να ξέρετε πριν έρθει αυτή η μαγική στιγμή.
Τα πάντα γύρω σας φαίνονται ξαφνικά πολύ επικίνδυνα!

Ο κόσμος ήταν πάντοτε ένα μη ασφαλές μέρος. Αλλά μέχρι τη στιγμή που γίνατε μαμά, δεν σας ενδιέφερε τόσο πολύ. Ξαφνικά, ο καπνός από τα τσιγάρα, το καυσαέριο, τα βακτήρια, οι γωνίες των επίπλων στο σπίτι και σχεδόν όλα όσα βρίσκονται γύρω σας αποτελούν απειλή! Πώς το διαχειρίζεστε; Αρχικά όχι και τόσο καλά. Τελικά όμως αποδέχεστε ότι δεν μπορείτε να προστατεύετε το μωρό σας από τα πάντα.
Θα τα κάνετε θάλασσα

Κάποια στιγμή οι γονείς συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μπορούν να είναι τέλειοι. Κάθε μέρα οι κανόνες αλλάζουν και εσείς είστε αναγκασμένοι να μαθαίνετε, να προσαρμόζεστε και να βελτιώνεστε διαρκώς. Αρχικά θα απογοητευτείτε με τα λάθη σας στο τέλος όμως θα αρχίσετε αποκτάτε αναγκαστικά μια αίσθηση του χιούμορ για να μπορέσετε να τα αποδεχθείτε.
Θα μιλήσετε άσχημα στον σύντροφό σας

Πιθανότατα και εκείνος το ίδιο. Το άγχος, η κούραση, η έλλειψη ύπνου, θα σας κάνουν να πείτε πράγματα που δεν πιστεύατε ποτέ ότι θα πείτε. Μην αγχώνεστε όμως και για αυτό. Τι κι αν απευθυνθήκατε στο σύντροφό σας με κοσμητικά επίθετα που δεν ξέρατε καν ότι γνωρίζετε επειδή δεν σηκώθηκε το βράδυ να κοιτάξει το μωρό; Την άλλη μέρα το πρωί δεν θα θυμάται κανείς τίποτα!
Η άδεια μητρότητας είναι πιο κουραστική από την πραγματική δουλειά

«Διακοπές!», ίσως να σκεφτήκατε στην ιδέα της άδειας μητρότητας. Λυπούμαστε που θα σας απογοητεύσουμε αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα θα κάνετε κύκλους ταϊσμάτων, ύπνου, ρεψίματος και αλλαγής πάνας, μέχρι που η ώρα θα πάει 16.00 και εσείς θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε ακόμα με τις πιτζάμες σας. Η άδεια μητρότητας θα σας δώσει πολύτιμο χρόνο για να δεθείτε με το μωρό και όταν τελικά θα πρέπει να επιστρέψετε στη δουλειά θα σας είναι πολύ δύσκολο. Επομένως απολαύστε τις στιγμές που έχετε με το μωρό σας και εκτιμήστε το γεγονός ότι μπορείτε να είστε όλη μέρα με τις πιτζάμες σας!
Ακόμα και πιο μικρές αποφάσεις δεν είναι καθόλου μικρές

Ακόμα και οι ασήμαντες επιλογές (ποια μάρκα γάλακτος να επιλέξω) θα σας φανούν ως οι πιο δύσκολες αποφάσεις της ζωής σας. Θα περάσετε πολλές ώρες διαβάζοντας site (το baby.gr κυρίως) και forum για μαμάδες ενώ οι άλλες μαμάδες θα γίνουν οι νέες σας κολλητές και το κουτσομπολιό θα περιορίζεται σε τέτοιου είδους προβληματισμούς. Είναι φυσιολογικό, αλλά μην τρελαίνεστε. Θα κάνετε λάθη θέλετε δεν θέλετε και θα μάθετε από αυτά.
Δεν θα είστε ποτέ ξανά «στην ώρα σας»

Πόσο χρόνο πιστεύετε ότι θα σας πάρει κάτι; Τριπλασιάστε το για να «είστε μέσα». Ο νόμος του Μέρφι είναι με το μέρος των μαμάδων. Έτσι, το μωρό θα κάνει την ανάγκη του την ώρα που βγαίνετε από το σπίτι ή θα οδηγήσετε πολλά χιλιόμετρα μέχρι να θυμηθείτε ότι ξεχάσατε στο σπίτι τις πάνες. Στα μωρά αρέσει να χαλούν το πρόγραμμά σας και είναι κάτι που θα πρέπει να αποδεχθείτε.
Δεν χρειάζεται να διασκεδάζετε συνέχεια το παιδί σας

Όταν θα αποκτήσετε μωρό για πρώτη φορά θα αναρωτηθείτε τι στο καλό θα κάνετε οι δυο σας όλη μέρα για να περάσει η ώρα. Μετά όμως από εκατοντάδες ταΐσματα, υπνάκους, αλλάγματα πάνας και άλλα, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν μένει και πολύς χρόνος ανεκμετάλλευτος. Επομένως μια βόλτα και λίγο παιχνίδι θα γεμίσουν την ημέρα σας χωρίς να το καταλάβετε.
Οι καθημερινές δουλειές γίνονται πολύ δύσκολες

Ως ελεύθερη γυναίκα χωρίς παιδιά, το να πάτε να κάνετε «τις δουλειές σας» φαίνεται κάτι πολύ απλό. Ωστόσο όταν έχετε αγκαλιά και ένα μωρό, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει αισθητά. Την πρώτη φορά που το μωρό σας θα αρχίσει να κλαίει ενώ βρίσκεστε στην ουρά της τράπεζας θα πανικοβληθείτε. Σταδιακά όμως θα γίνετε εξπέρ στο να αλλάζετε πάνες, να ταΐζετε, να ηρεμείτε το μωρό σας στο δρόμο ή στους εκάστοτε ειδικούς χώρους (όταν υπάρχουν).
Θα σταματήσετε να είστε το επίκεντρο

Ίσως συνηθίσατε στο να σηκώνονται για να καθίσετε και να σας ρωτάνε διαρκώς πώς είστε. Πλέον όμως τα πρωτεία περνούν στο μωρό σας. Ο κόσμος ενδιαφέρεται πια για το πώς είναι το μωράκι σας και ο σύντροφός σας αν θελήσει να κάνει σε κάποιον μασάζ, αυτό θα είναι το παιδί σας!
Θα υπάρχουν στιγμές που θα νιώσετε ότι «το χάνετε»

Όταν το μωρό έρχεται, η λογική πάει περίπατο. Θα αρχίσετε να κάνετε πράγματα που δεν εφάπτονται της σφαίρας της λογικής, όπως να ελέγχετε το βράδυ κάθε πέντε λεπτά αν το μωρό σας αναπνέει, να μην δίνετε το μωρό σας σε κανέναν εκτός του άνδρα σας, να πλένετε ακόμα και τις φλούδες από τις μπανάνες κτλ. Το βράδυ, δε, όταν η εξάντληση έχει χτυπήσει κόκκινο, η μνήμη σας θα αρχίσει να σας εγκαταλείπει με αποτέλεσμα να πετάτε το ένα γάλα μετά το άλλο γιατί δεν θυμάστε αν βάλατε τη σωστή δόση. Μην ανησυχείτε όμως. Το πρωί ως εκ θαύματος όλα θα αρχίσουν πάλι να φαίνονται καθαρά.
Οι τέλειες μαμάδες θα αποτελέσουν ένα ανεξήγητο μυστήριο

Ξέρετε σε ποιες αναφερόμαστε. Σε εκείνες τις μαμάδες που τα μωρά τους δεν κλαίνε ποτέ και έχουν την ικανότητα να πίνουν καφέ με το ένα χέρι ενώ ταΐζουν το μωρό τους με το άλλο και παράλληλα διαβάζουν εφημερίδα. Ποιος τους τα έμαθε αυτά τα πράγματα; Τι είδους εκπαίδευση πέρασαν πριν μείνουν έγκυες; Μην ανησυχείτε. Δεν υπάρχουν τέλειες μαμάδες και ακόμα και αυτές θα κάνουν πολλά λάθη. Θα έρθει μάλιστα η στιγμή που κάποια μαμά θα κοιτάζει εσάς με το θαυμασμό που τις κοιτάζατε εσείς.
Το να μάθεις να θηλάζεις μπορεί να είναι δύσκολο

Ο θηλασμός αποτελεί κάτι φυσικό. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολο. Από τις ερεθισμένες θηλές μέχρι τη σωστή στάση θηλασμού, το να μάθεις να θηλάζεις σωστά είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαίνεται. Ζητήστε την κατάλληλη βοήθεια και ενημερωθείτε από τη σχετική κατηγορία του baby.gr. Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε ότι τα πλεονεκτήματα του θηλασμού είναι πολλά. Αν όμως για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να το κάνετε, μην σταυρώσετε τον εαυτό σας. Υπάρχουν και άλλες λύσεις.
Δεν θα δείχνετε ποτέ ξανά η ίδια με μαγιό

Μπορεί η Beyonce να έχει σώμα καλύτερο και από πριν, ωστόσο στις περισσότερες μαμάδες δεν συμβαίνει το ίδιο. Η κοιλίτσα σας θα παραμείνει σε πλαδαρή κατάσταση για αρκετό καιρό και ενδεχομένως να χρειαστεί να φορέσετε ολόσωμο μαγιό το πρώτο καλοκαίρι ή να κάνετε πολύ καιρό να φορέσετε ξανά το αγαπημένο σας φόρεμα. Το γεγονός όμως ότι φέρατε στον κόσμο μια νέα ζωή, αποτελεί κάτι περισσότερο από παρηγοριά. Αγοράστε, λοιπόν μερικά ρούχα που σας πηγαίνουν και αισθανθείτε υπέροχη φορώντας τα.
Αλλάζετε επάγγελμα!

Ναι, θα μπορείτε ακόμα να πετύχετε πολλά στην καριέρα σας και να εξελιχθείτε. Αλλά η δουλειά σας δεν θα είναι πια αυτό που σας καθορίζει ως άνθρωπο. Πλέον θεωρείτε ως βασική δουλειά σας τη μητρότητα. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα για εσάς.
Θα μάθετε να δέχεστε βοήθεια

Στην αρχή, ούτε λόγος για να κρατήσει η μαμά σας το παιδί! «Αφού είναι δικό μου», σκέφτεστε και είστε από τους τύπους που θέλουν να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Ξεπεράστε το! Προσεγγίστε εκείνη την ανιψιά σας που θέλει να βγάλει χαρτζιλίκι από τη φύλαξη κι αν η πεθερά σας κρατάει το μπιμπερό λάθος όταν ταΐζει το μωρό, πάρτε μια βαθιά ανάσα, αφήστε το να πέσει κάτω και πηγαίνετε να ρίξετε έναν υπνάκο.
Θα σας λείψει η μοναξιά

Αγαπάτε το μωρό σας και τον σύντροφό σας όσο τίποτα άλλο και αισθάνεστε ευλογημένη που τους έχετε στη ζωή σας. Παράλληλα όμως –πώς να το θέσουμε κομψά;- τους έχετε βαρεθεί λίγο. Μία στο τόσο θα πρέπει να αφιερώνετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, έστω κι αν αυτό σημαίνει να διαβάσετε ένα περιοδικό ή να κάνετε μια βόλτα με τα πόδια.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.