Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Φωτοβολταϊκά σε σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φωτοβολταϊκά συστήματα που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, επιτυγχάνοντας προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση χρημάτων, θα εγκατασταθούν σε συνολικά πενήντα δώματα και στέγες σχολικών και δημοτικών κτιρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα έργο δαπάνης 1.315.187,66 ευρώ που θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εννέα μηνών. Χρηματοδοτείται από έσοδα του κεντρικού Δήμου και περιλαμβάνεται στο τεχνικό πρόγραμμα καθώς και στον προϋπολογισμό.

Τη σύμβαση με τον εκπρόσωπο της ανάδοχης κατασκευάστριας εταιρίας υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης, ο οποίος τόνισε πως τα αναμενόμενα ετήσια έσοδα, από το συγκεκριμένο έργο θα είναι της τάξης των 154.423 ευρώ καθώς η παραγόμενη από το φωτοβολταϊκό σύστημα ενέργεια επιδοτείται.

Τα φωτοβολταϊκά θα τοποθετηθούν σε 48 σχολικά συγκροτήματα και σε δύο δημοτικά κτίρια και δέσμευση της διοίκησης ήταν έως το 2020 ο Δήμος να παράγει το 20% της ενέργειας που καταναλώνει, καθώς δαπανώνται περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ για ηλεκτροφωτισμό σε δημόσιους χώρους και κτίρια.

Η επιλογή των 50 κτιρίων έγινε με βάση τη θέση, τον προσανατολισμό, την ελεύθερη επιφάνεια του κτιρίου προκειμένου να εξασφαλιστούν οι βέλτιστες συνθήκες εγκατάστασης και λειτουργίας των αντίστοιχων φωτοβολταϊκών συστημάτων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.