Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Αρνητικές οι εξετάσεις καναδού ασθενή για Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο άνδρας νοσηλευόταν σε απομόνωση στο Μόντρεαλ.

Ένας ασθενής που είχε τεθεί σε απομόνωση σε νοσοκομείο του Μόντρεαλ λόγω των συμπτωμάτων του μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα δεν έχει προσβληθεί τελικά από τον ιό Έμπολα, ο οποίος προκαλεί ιδιαίτερα θανατηφόρο αιμορραγικό πυρετό, όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ το νοσοκομείο.

«Τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων που είχαν σταλεί στο εργαστήριο του Ουίνιπεγκ (Μανιτόμπα, κεντρικός Καναδάς) επιβεβαιώνουν ότι τα αποτελέσματα είναι αρνητικά» σε ό,τι αφορά την παρουσία του Έμπολα, ανέφερε το νοσοκομείο Maisonneuve-Rosemont σε ανακοίνωσή του.

Το νοσοκομείο είχε θέσει τον νεαρό άνδρα σε απομόνωση την Παρασκευή αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα. Εμφάνιζε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο Έμπολα και προληπτικά το νοσοκομείο ακολούθησε τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και τον έθεσε σε απομόνωση.

Ο δόκτωρ Καρλ Ουάις, επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου, εξέφρασε «ιδιαίτερη ικανοποίηση για τον τρόπο που οι ομάδες μας» χειρίστηκαν το ύποπτο κρούσμα.

Είναι η δεύτερη φορά που οι υγειονομικές αρχές του Καναδά θέτουν έναν ασθενή σε απομόνωση εξαιτίας του φόβου μόλυνσης από τον Έμπολα. Τα πρώτο κρούσμα ήταν ένας άνθρωπος που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβερία και νοσηλεύθηκε σε μια συνοικία της πόλης Τορόντο πριν από δύο εβδομάδες. Και σε εκείνη την περίπτωση οι εξετάσεις είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Η επιδημία του Έμπολα η οποία συνεχίζει να σαρώνει τη δυτική Αφρική έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.427 ανθρώπους - 624 στη Λιβερία, 406 στη Γουινέα, 392 στη Σιέρα Λεόνε και 5 στη Νιγηρία - επί συνόλου 2.615 επιβεβαιωμένων, πιθανών και ύποπτων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), έως και την 20ή Αυγούστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.