Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Η νυχτερινή εργασία βλάπτει τις γυναίκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα υποστηρίζει ότι διπλασιάζει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

Η νυχτερινή εργασία εκτός από επίπονη και σκληρή –κάποιες φορές- φαίνεται να είναι επίσης επικίνδυνη για τις γυναίκες, αφού διπλασιάζει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού. Αυτό ισχυρίζονται Καναδοί επιστήμονες.

Η νέα έρευνα διεξήχθη από το τμήμα Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου του Κουίνς του Οντάριο, με επικεφαλής την Δρ. Κρίσταν Άρονσον και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα επαγγελματικής και περιβαλλοντικής ιατρικής Occupational and Environmental Medicine.

Οι μελετητές, για τις ανάγκες της έρευνας, εξέτασαν 1.134 γυναίκες που έπασχαν από καρκίνο του μαστού και 1.179 γυναίκες που δεν εμφάνιζαν τη νόσο για να διαπιστώσουν πως όσες εργάζονταν σε θέσεις όπως αυτή της νοσηλεύτριας, της τηλεφωνήτριας, καθαρίστριας κτλ, που απαιτούσαν… νυχτέρια είχαν αυξημένο κίνδυνο σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Βέβαια, τα στοιχεία θεωρούνται ακόμη ανεπαρκή και δεν τεκμηριώνουν την σύνδεση νυχτερινής εργασίας με τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, είναι όμως ενδείξεις που πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω. Μπορεί δηλαδή να μην είναι η ίδια η νυχτερινή εργασία, αλλά άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με τα νυχτερινά επαγγέλματα.

Από την άλλη μην ξεχνάμε πως ο κίνδυνος μετριάζεται ή αυξάνεται κι από άλλους παράγοντες κινδύνου όπως για παράδειγμα η διατροφή, ο τρόπος ζωής κ.α.


Πηγή: http://www.womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.