Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Τουριστικές ανάσες μόνο τα Σαββατοκύριακα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ηπειρωτική Ελλάδα και όσα νησιά «δουλεύουν» παραδοσιακά με Έλληνες –και με τα δελτία κοινωνικού τουρισμού- είναι άδεια και υποδέχονται επισκέπτες μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Στην Εύβοια, αν και η κίνηση είναι καλύτερη από πέρυσι, το νησί δεν «γεμίζει» ούτε τον Δεκαπενταύγουστο.
Με εξαίρεση την Κεντρική Εύβοια (Ερέτρια), που εικόνα είναι σαφώς καλύτερη και έχει ξένο τουρισμό, τόσο η Β. Εύβοια (Αιδηψός) όσο και η Νότια Εύβοια (Κάρυστος, Μαρμάρι), «βλέπουν» τουρίστες μόνο τα Σαββατοκύριακα, «όμως έτσι δεν βγαίνει η σεζόν», όπως χαρακτηριστικά λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Μιλτιάδης Χέλμης και συνεχίζει:

«Η Εύβοια δούλευε με Έλληνες, οι οποίοι πλέον δεν κάνουν διακοπές. Διαθέσιμα δωμάτια υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού οι πληρότητες στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουν το 60% με 70%. Οι τιμές ξεκινούν από τα 25 ευρώ για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και φτάνουν τα 150 ευρώ στα ξενοδοχεία αστέρων.

Στη Μαγνησία η κίνηση είναι υποτονική. Αν και στο Αεροδρόμιο του Βόλου κατεβαίνουν κάποιες πτήσεις από Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Αυστρία, τα δωμάτια δεν γεμίζουν ούτε στο pic της σεζόν.
Οι τιμές στα καταλύματα του Πηλίου (Αϊ-Γιάννης, Χορευτό, Χόρτο, Καλά Νερά, «παίζουν» από τα 40 μέχρι τα 80 ευρώ (ανάλογα με το κατάλυμα και την περίοδο διαμονής).

«Δυστυχώς δεν έχει όλη η Ελλάδα πληρότητες 100%», λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης και υπογραμμίζει: «Εμείς, έχουμε κρατήσει τις τιμές του 2010, διότι δουλεύουμε με Έλληνες και η απουσία τους κάνει τη μεγάλη διαφορά».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.