Η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο, ακόμη κι όταν χρησιμοποιούμε τα ίδια υλικά.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης απέδειξαν ότι το φαγητό έχει καλύτερη γεύση, όταν δείχνει ωραίο.
Μάλιστα, το συμπέρασμά τους βρίσκει εφαρμογή και σε μια «ταπεινή» σαλάτα, αναφέρει δημοσίευμα του Independent.
Οι ψυχολόγοι χρησιμοποίησαν έναν πίνακα αφηρημένης ζωγραφικής ως μοντέλο για να δοκιμάσουν τη θεωρία τους.
Οι συμμετέχοντες στο πείραμα έτειναν να επιλέγουν τη γεύση του «καλλιτεχνικού πιάτου», το οποίο είχε φτιαχτεί με τα ίδια υλικά που είχαν τοποθετηθεί χωρίς κάποια δόση δημιουργικότητας και σε ένα άλλο πιάτο.
Στο πείραμα συμμετείχαν 60 εθελοντές, ηλικίας από 18 έως 58 ετών, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα πλήρωναν περισσότερα για τη σαλάτα, η εμφάνιση της οποίας είχε βασιστεί σε έναν πίνακα του διάσημου ρώσου καλλιτέχνη, Βασίλι Καντίνσκι.
Επικεφαλής της έρευνας ήταν ο καθηγητής Charles Spence από το τμήμα Πειραματικής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.