Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Απειλούσε να "επιτεθεί" στο Πανεπιστήμιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέσω της προσωπικής σελίδας του στο facebook ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Πειραιά διατύπωνε απειλές για διάπραξη βίαιων συμπεριφορών και παράνομων ενεργειών κατά προσώπων ή πραγμάτων του Πανεπιστήμιου, σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πριν τρεις ημέρες (4-7-2014), οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημιού κατήγγειλαν, ότι άτομο διατύπωνε συστηματικά απειλές για διάπραξη βίαιων συμπεριφορών και παράνομων ενεργειών.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι απειλές διατυπώνονταν δημόσια αλλά και μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, στα πρότυπα ανάλογων περιστατικών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της καταγγελίας, στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα έρευνα και προέκυψε ότι το άτομο που εκδήλωνε την πρόθεση για παραβατικές συμπεριφορές, είναι φοιτητής του συγκεκριμένου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Το ψηφιακό υλικό που συγκεντρώθηκε και η καταγγελία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παρήγγειλε στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας - του τόπου κατοικίας του φοιτητή - τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και των απαραίτητων ανακριτικών πράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του φοιτητή και συλλέχθηκε προανακριτικό υλικό για την υπόθεση, το οποίο υποβλήθηκε στην παραγγέλουσα Εισαγγελική Αρχή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.