Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ανεβαίνει ο πήχης για περιζήτητες σχολές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με το βλέμμα στραμμένο στις βάσεις εισαγωγής των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χρονιάς του 2012 θα πρέπει να είναι οι φετινοί υποψήφιοι και κυρίως εκείνοι που στοχεύουν σε υψηλόβαθμες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων, αφού τα μόρια θα κινηθούν ανοδικά.

Από τα τελευταία στοιχεία η γενική εκτίμηση είναι ότι οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων θα κινηθούν ανοδικά και θα πρέπει να συγκριθούν με αυτές του 2012 και σε καμία περίπτωση με αυτές του 2013. Με απλά λόγια οι μαθητές που αγωνιούν για την πορεία των μορίων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, θα πρέπει να "κοιτάζουν" κυρίως την κίνηση των βάσεων της προπέρσινης χρονιάς προκειμένου να έχουν μια γενική εικόνα, αλλά βέβαια να ξέρουν ότι και πάλι θα υπάρχουν αποκλίσεις με δεδομένο ότι η φετινή χρονιά θα έχει απρόβλεπτους παράγοντες για όλα τα επιστημονικά πεδία.

Οι ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.α.) κυριολεκτικά θα "ανακατέψουν" τις βάσεις τόσο στα κεντρικά ιδρύματα όσο και στις περιφέρειες, αφού αυτοί οι υποψήφιοι θα εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που τους δίνει ο νόμος και θα πάρουν άμεσα μετεγγραφή κοντά στα σπίτια τους σε αντίστοιχα τμήματα από αυτά που θα εισαχθούν.

Επίσης κάθε χρόνο, και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οι επιλογές των νέων διαφοροποιούνται σημαντικά και όπως εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί αναλυτές, η οικονομική κρίση καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις τελικές αποφάσεις των παιδιών και των οικογενειών τους.

(Πατήστε επάνω στα δημοσιεύματα για μεγαλύτερη ανάλυση):






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.