Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πόλος έλξης για τους τουρίστες ο "Σήφης"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την πορεία των προσπαθειών της παγίδευσης του κροκόδειλου που εντοπίστηκε στις αρχές Ιουλίου, στο φράγμα Ποταμών, στο Αμάρι, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο ΚΡΗΤΗ, ο διευθυντής διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος η ΕΛΑΣ., η ΕΜΑΚ, ο ΟΑΚ, το Δασαρχείο, καθώς και ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πέτρος Λυμπεράκης.

Μέχρι στιγμής ο κροκόδειλος ξεφεύγει από τις δύο παγίδες που έχουν στηθεί με δολώματα- κοτόπουλα. Το ερπετό φαίνεται ότι έχει πλησιάσει τουλάχιστον μια φορά, στην μία από τις δύο παγίδες, χωρίς ωστόσο να πέφτει σ' αυτήν.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση παγίδευσης έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη τις τελευταίες ημέρες, καθώς έπειτα από τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, ο κροκόδειλος έχει γίνει διάσημος, με αποτέλεσμα καθημερινά πλήθος ντόπιων και τουριστών να επισκέπτεται την περιοχή ελπίζοντας να δει από κοντά το σπάνιο ερπετό.

Οι επισκέπτες καταφτάνουν στο Φράγμα Ποταμών, το οποίο απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου, με πολλούς από αυτούς να κρατούν μαζί τους κιάλια προκειμένου να εντοπίσουν τον κροκόδειλο ο οποίος όμως από τη μέρα που έγινε γνωστή η ύπαρξή του, παραμένει άφαντος.

Σύμφωνα με τον κ. Μαμαγκάκη, ο κροκόδειλος αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη παρουσία, πράγμα που τον στρεσάρει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να αποφεύγει να βγαίνει προς τις ακτές, όπου είναι τοποθετημένες οι δύο παγίδες.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί το σπάνιο ερπετό να αποφεύγει τους ανθρώπους, ωστόσο οι επισκέπτες που συρρέουν στο Φράγμα Ποταμών για να τον δουν πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα άγριο ζώο, το οποίο ενδεχομένως να αντιδράσει βίαια σε περίπτωση που νιώσει ότι απειλείται.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.