Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Γάζα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έπειτα από αίτημα της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης και ισλαμικών κρατών.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη μια έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας έπειτα από αίτημα της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης και ισλαμικών κρατών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

Το αίτημα της Αιγύπτου, που υποβλήθηκε στις 18 Ιουλίου και έγινε εξ ονόματος της ομάδας των αραβικών χωρών, υποστηρίχθηκε από τουλάχιστον 16 χώρες σε σύνολο 47, μεταξύ αυτών η Κίνα, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, όπως απαιτείται από το καταστατικό για τη σύγκληση μιας έκτακτης συνεδρίασης. Το αίτημα έχει υπογράψει και η αποστολή της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη, όπου έχει καθεστώς παρατηρητή.

«Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα πραγματοποιήσει μια έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 23 Ιουλίου για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ», ανέφερε η ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Η Ναβί Πιλάι, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχει δηλώσει ότι τα πλήγματα που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Γάζα πιθανόν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, το οποίο απαγορεύει να στοχοθετούνται άμαχοι.

Το Ισραήλ, το οποίο έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το Συμβούλιο ότι διακατέχεται από προκατάληψη, απείχε από τις εργασίες του επί 20 μήνες και ξανάρχισε τη συνεργασία μαζί του μόλις τον Οκτώβριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.