Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Μειώσεις σε κύριες και επικουρικές από τον Αύγουστο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλαγή στη φορολόγηση.

Διαφοροποιείται ο τρόπος φορολόγησης με αποτέλεσμα -λόγω της έκτακτης εισφοράς- να μειωθούν οι συντάξεις, τόσο οι κύριες, όσο και οι επικουρικές, για όσους λαμβάνουν δύο ή και περισσότερες συντάξεις. Οι μειώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Αύγουστο.

Μόνο όσοι παίρνουν σύνταξη κάτω από 750 ευρώ (κύρια και επικουρική) δεν έχουν να... φοβούνται. Όλοι οι υπόλοιποι αναμένεται να χάσουν κάθε μήνα από μερικές δεκάδες ως και μερικές εκατοντάδες ευρώ. Έτσι, θα υπάρξουν μειώσεις που σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς να αναφέρουν ότι θα κυμανθούν από 34 ευρώ μέχρι και 325 ευρώ κάθε μήνα.

Πλέον ο φόρος εισοδήματος θα πρέπει να υπολογίζεται ενιαία και να παρακρατείται κάθε μήνα από τις αποδοχές των ασφαλισμένων με βάση το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων και βάση των συντελεστών 22%, 32% και 42%.

Οι μειώσεις θα ισχύσουν από την σύνταξη που θα καταβληθεί τέλος Ιουλίου. Το ίδιο και η εισφορά αλληλεγγύης, θα υπολογίζεται και αυτή ενιαία, κάθε μήνα με βάση τις μηνιαίες αποδοχές για όσους στα συνολικά τους εισοδήματα από κύριες και επικουρικές λαμβάνουν πάνω από 12.000 τον χρόνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπολογίζονται οι κρατήσεις με συντελεστή από 1% ως 4%.

Για παράδειγμα όποιος λαμβάνει σύνταξη 1.000 ευρώ το μήνα έχει παρακράτηση 520 ευρώ το χρόνο, οπότε θα δει τη σύνταξη του να μειώνεται κατά 45 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.