Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Ίαν Θορπ: «Είμαι γκέι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Ίαν Θορπ, παραχώρησε συνέντευξη σε μεγάλο αυστραλιανό μέσο, στην οποία παραδέχθηκε πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ο άλλοτε χρυσός ολυμπιονίκης στα 200μ και 400μ. ελεύθερο είχε πολλές φορές στο παρελθόν χαρακτηριστεί ομοφυλόφιλος, ακόμα και από συναθλητές του, με τον ίδιο να μην σχολιάζει ποτέ το συγκεκριμένο γεγονός.

Ο Θορπ παραχώρησε συνέντευξη σε μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας, τονίζοντας στον γνωστό Βρετανό δημοσιογράφο Μάικλ Πάρκινσον πως είναι γκέι. Η κίνηση του Θορπ να δηλώσει την προτίμησή του στο ανδρικό φύλο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινή γνώμη με τις απόψεις να διίστανται.

Είναι γνωστό πως ο Ίαν Θορπ εδώ και καιρό βρισκόταν έγκλειστος σε κέντρο αποτοξίνωσης, προκειμένου να ξεπεράσει τον εθισμό του στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά, ένας εθισμός, που όπως αποκαλύπτει στη συνέντευξή του, οφείλεται στο γεγονός πως καταπίεζε τον πραγματικό του εαυτό.

Μάλιστα, στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «This Is Me», που είχε δημοσιευθεί το 2012, ο Θορπ, παραδέχεται πως οι ερωτήσεις που είχε δεχθεί στο παρελθόν σχετικά με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις ήταν πάρα πολύ επίπονες, δηλώνοντας ωστόσο πως όλες οι σεξουαλικές του επαφές ήταν με γυναίκες.

«Το πράγμα που με ενοχλεί πολύ στους ανθρώπους, είναι ότι αμφισβητούν συχνά την ακεραιότητα μου και αυτά που λέω. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που βρίσκω επίπονο και είναι κάτι για το οποίο θα ντρεπόμουν και θα το έκρυβα. Δεν είμαι γκέι και όλες μου οι σεξουαλικές εμπειρίες ήταν με γυναίκες. Μου αρέσουν οι γυναίκες, αγαπώ τα παιδιά και θέλω να κάνω οικογένεια μία ημέρα» γράφει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του ο Θορπ.

Το 2011, ο Θορπ είχε εκφράσει και πάλι τον εκνευρισμό του για το συγκεκριμένο γεγονός, λέγοντας:

«Δεν νομίζω πως έχει κανείς το δικαίωμα να γράφει για την προσωπική μου ζωή, αλλά δεν με νοιάζει και αρκετά για να ενοχλούμαι. Αν προσπαθήσεις να το αντιμετωπίσεις είσαι καταραμένος, αν δεν προσπαθήσεις, είσαι και πάλι καταραμένος»

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις, Μάθιου Μίτσαμ, ο οποίος έχει αποκαλύψει και εκείνος ότι είναι γκέι, δήλωσε πως: «μπορώ να καταλάβω καλά πόσο δύσκολη είναι αυτή η διαδικασία, αλλά ελπίζω οι Αυστραλιανοί να τον υποστηρίξουν»

Η κίνηση του Θορπ να δηλώσει ανοικτά ότι είναι ομοφυλόφιλος έρχεται να συμπεριληφθεί στις δηλώσεις του παίκτη του ΝΒΑ, Τζέισον Κόλινς, του Βρετανού Ολυμπιονίκη στις καταδύσεις, Τομ Ντέιλι και του σούπερ σταρ του NFL, Μάικλ Σαμ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο έτερος Αυστραλός ολυμπιονίκης της κολύμβησης, Γκραντ Χάκετ, βρίσκεται και αυτός σε κέντρο αποτοξίνωσης, προκειμένου να ξεπεράσει τον εθισμό του με το φάρμακο Στίλνοξ, ενώ και ο Τζοφ Χιούγκιλ συνελήφθει να έχει στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.




Πηγή: http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.