Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Έκανε τη δικηγόρο - Απέσπασε 52.000 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη την Τετάρτη το μεσημέρι στον Κορυδαλλό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μία 52χρονη για αντιποίηση άσκησης δικηγορίας, απάτες κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία εγγράφων και υπεξαίρεση.

Όπως διαπιστώθηκε, μετά από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, η συλληφθείσα τα τελευταία χρόνια παρουσιαζόταν στην ευρύτερη περιοχή του Κορυδαλλού ως δικηγόρος με γραφείο στον Πειραιά. Ειδικότερα, προσέγγιζε κυρίως γυναίκες, που ήταν διαζευγμένες ή σε διάσταση, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και παρέχοντας «συμβουλές νομικού χαρακτήρα» τις εξαπατούσε και αποσπούσε χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι θα διεκπεραίωνε τις υποθέσεις τους.

Για να φανεί αξιόπιστη στα θύματά της η 52χρονη μετέβαινε σε διάφορες υπηρεσίες μαζί τους και με χρήση πλαστής σφραγίδας του Πρωτοδικείου Πειραιά, που είχε στην κατοχή της, κατάρτιζε και παρέδιδε πλαστά έγγραφα.

Στις 9-7-2014, μετά από καταγγελία ότι η 52χρονη θα κατέθετε μήνυση για θέμα που την αφορούσε με αμοιβή 450 ευρώ, ορίστηκε συνάντηση μεταξύ τους, όπου η παθούσα της παρέδωσε το ανωτέρω ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και συνελήφθη.

Όπως, μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε, η συλληφθείσα είχε εξαπατήσει 12 άτομα από τα οποία απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των 52.000 ευρώ.

Στην κατοχή της και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Επαγγελματικές κάρτες όπου αναγράφονταν τα στοιχεία της και η ιδιότητα της δικηγόρου.

· Μία πλαστή σφραγίδα του Πρωτοδικείου Πειραιά.

· Πλήθος υπεύθυνων δηλώσεων, εξουσιοδοτήσεων, ιδιωτικών συμφωνητικών και λοιπών εγγράφων που της είχαν παραχωρήσει ως δικαιολογητικά οι παθόντες, καθώς και έγγραφα που είχε καταρτίσει η ίδια.

· Τρία κινητά τηλέφωνα.

· Το χρηματικό ποσό των 2.780 ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ ερευνάται η συμμετοχή της και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.