Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Στην ατζέντα ξανά το αίτημα για 6.500 απολύσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση της τρόικας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας έχει σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα θέσουν εκ νέου το αίτημα για την απόλυση 6.500 εργαζομένων. Μάλιστα αναμένουν να καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση τη λίστα με τους φορείς που θα μειώσουν το προσωπικό τους.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταρρύθμισης, δεν υπάρχουν εκκρεμή προαπαιτούμενα που να αφορούν το υπουργείο. Το Μνημόνιο προβλέπει ότι τη διετία 2013 - 2014 πρέπει να γίνουν συνολικά 15.000 απολύσεις και για να επιτευχθεί ο στόχος πρέπει να αποχωρήσουν μέσα στους επόμενους 6 μήνες άλλες 6.500 υπάλληλοι.

Οι ίδιες πηγές πάντως ξεκαθαρίζουν ότι για το 2015, οι δανειστές δεν θα θέσουν θέμα επιπλέον 5.000 απολύσεων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον εντοπισμό υπαλλήλων που έχουν διοριστεί και εργάζονται με πλαστά πιστοποιητικά.

Κατά τη σημερινή συνάντηση στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα τεθούν επίσης τα εξής θέματα:

1. Ο νέος τρόπος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων
2. Το νέο μοντέλο κινητικότητας στο Δημόσιο που όμως θα είναι αποσυνδεδεμένο από απολύσεις
3. Ο τρόπος επιλογής προϊσταμένων

Οι όποιες νέες απολύσεις στο Δημόσιο θα συνδέονται όχι με προαπαιτούμενα του Μνημονίου αλλά με πειθαρχικά παραπτώματα, αλλά και κατάργηση θέσεων και οργανικών μονάδων.

Το υπουργείο έχει ξεκαθαρίσει ότι οι υπάλληλοι που λαμβάνουν τον κατώτερο βαθμό κατά την αξιολόγηση τους δεν κινδυνεύουν με απόλυση ή διαθεσιμότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.