Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Ποια ήταν κάποτε τα κατοικίδια του μέλλοντος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποια «ζωάκια» πιστεύαμε ότι θα μας συντροφεύουν στο μέλλον.

Πίσω στη (μακρινή πια) δεκαετία του 1990 ο σκύλος-ρομπότ αποτελούσε τη «μεγάλη υπόσχεση» για το μέλλον.

Τουλάχιστον κάπως έτσι το θυμούνται, όσοι ήταν τότε παιδιά.

Φυσικά, μερικές –ή και αρκετές- δεκαετίες πριν, τα ρομποτικά τετράποδα δεν ήταν τα μοναδικά «κατοικίδια του μέλλοντος».

Από τα άλογα μινιατούρες μέχρι τους μικρούς δεινόσαυρους, δείτε παρακάτω τα έξι «ζώα του μέλλοντος» όπως τα έβλεπαν κάποιοι τα παλιά τα χρόνια.

(Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα paleofuture.gizmodo.com).

1. Σκύλοι-ρομπότΣτην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης το 1939 το κοινό ενθουσιάστηκε με το ρομπότ Elektro. Ήταν ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ το οποίο μπορούσε να μιλήσει και να συζητήσει, κάπνιζε, φούσκωνε μπαλόνια και κουνούσε τα άκρα του.

Η Westinghouse το 1940 παρουσίασε τον πρώτο μηχανικό φίλο του ανθρώπου: το σκύλο-ρομπότ Sparko.

2. Άλογα μινιατούρεςΤο 1905 το περιοδικό Life δημοσίευσε το άλογο-μινιατούρα του μέλλοντος. Το περιοδικό επέμενε ωστόσο, ότι θα χρειαζόταν να περάσουν 1.000 χρόνια μέχρι να γίνει πραγματικότητα.

3. Γενετικά μηχανικοί μίνι-ρινόκεροιΤο βιβλίο του 1982 «The Kids' Whole Future Catalog» εξηγούσε πως μέχρι πρόσφατα «ήταν δυνατή η διασταύρωση ειδών τα οποία ήταν παρόμοια». Για παράδειγμα, από μία φοράδα και ένα γαϊδούρι προκύπτει το μουλάρι, όμως τα αναπαραγωγικά κύτταρα ενός αλόγου και ενός σκύλου δε θα μπορούσαν να «ενωθούν».

Σύντομα αυτό θα άλλαζε και μια νέα εποχή παράξενων υβρίδιων ζώων θα ερχόταν στην επιφάνεια.

4. ΦίδιαΣτις μέρες μας τα φίδια μπορεί να μην θεωρούνται το πιο κοινό κατοικίδιο, ωστόσο αρκετοί τα προτιμούν έναντι των πιο «κλασικών»: σκύλος ή γάτα.

Πίσω στο 19ο αιώνα όμως, κάποιοι άνθρωποι επέμεναν ότι τα φίδια ήταν τα κατοικίδια του μέλλοντος.

5. ΔεινόσαυροιΤο 1964 στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης ένα έκθεμα έκλεψε την παράσταση: οι δεινόσαυροι.

Ακόμη κι αν οι ενήλικες δεν ενθουσιάζονταν τόσο από την ιδέα ενός δεινόσαυρου-κατοικίδιο, τα παιδιά σίγουρα θα πετούσαν από τη χαρά τους!

6. Καθόλου ζώαΑπό τους σκύλους ρομπότ, μέχρι τα άλογα μινιατούρες και τους δεινόσαυρους οι προβλέψεις σε ό,τι αφορά τα «κατοικίδια του μέλλοντος» κατά τη διάρκεια των ετών ήταν πολλές.

Υπήρχαν όμως κι εκείνοι που «οραματίστηκαν» το μέλλον χωρίς καθόλου ζώα. Ποιος θα χρειαζόταν για παράδειγμα τα άλογα, από τη στιγμή που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα αυτοκίνητα;

Όπως δείχνει και η γαλλική καρτ ποστάλ το 1900-1910 ο δημιουργός της είχε προβλέψει πως το άλογο θα ήταν κάτι εντελώς «περίεργο» το 2000.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.