Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Ελβετία, η ακριβότερη χώρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ελβετία, η Νορβηγία και οι Βερμούδες καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις, ενώ έκπληξη αποτελεί η κατάληψη της τέταρτης θέσης από την Αυστραλία ως ακριβότερης χώρας ως προς το κόστος ζωής, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Πρόγραμμα Διεθνούς Σύγκρισης (International Comparison Program) της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα στοιχεία της έκθεσης αποτελούν τις πιο έγκυρες εκτιμήσεις σχετικά με την οικονομική δύναμη κάθε χώρας και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους οργανισμούς δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη αναθεώρησή τους από το 2005.

Έκπληξη προκαλεί η διαφαινόμενη ανάδειξη της κινέζικης οικονομίας ως η πιο ισχυρή, διεκδικώντας ενδεχομένως την παγκόσμια πρωτιά από την Αμερική, για πρώτη φορά μετά το 1872!

Οι εκτιμήσεις - που βασίζονται στην ισοτιμία της αγοραστικής δύναμης (Purchasing Power Parity) της κάθε χώρας - δείχνουν την οικονομία της Κίνας να βρίσκεται στο 87% της αμερικάνικης το 2011, ποσοστό που αυξήθηκε δραματικά από το 2005 που βρισκόταν στο 43%.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.