Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ελληνικός θρίαμβος στην Ολλανδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νίκη του 14χρονου Νότη Παπαπαύλου σε διεθνή αγώνα.

Ο Νότης Παπαπαύλου στα 14 του χρόνια ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Άσσεν της Ολλανδίας, στον Αγώνα του Moriwaki 250 Junior Cup.

O Έλληνας οδηγός έκανε άψογο αγώνα στη βρεγμένη πίστα, έδωσε μάχες και τελικά δημιούργησε διαφορά 9 δευτερολέπτων από τους αντιπάλους του για να πάρει την πρώτη νίκη του σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Να θυμίσουμε ότι το Moriwaki 250 Junior Cup είναι ένας θεσμός στον οποίο φέτος συμμετέχουν 26 οδηγοί από 13 χώρες του κόσμου, σε 8 αγωνιστικές συναντήσεις σε 5 διαφορετικές χώρες, με 13 σκέλη Αγώνων.



Ο συγκεκριμένος 2ος Αγώνας έγινε μαζί με Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, στη θρυλική Ολλανδική πίστα, την παλιότερη στον κόσμο που φιλοξενεί αγώνες MotoGP.

Στις Κατατακτήριες Δοκιμές ο Νότης πήρε την 3η θέση, χάνοντας την pole position μόλις στα τελευταία λεπτά. Αυτό σε μια πίστα στην οποία είχε κάνει μόλις 11 γύρους στις Ελεύθερες Δοκιμές της Παρασκευής, ενώ οι δοκιμές του Σαββάτου είχαν ακυρωθεί.

Περίπου μία ώρα μετά, βρέθηκε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τη μοτοσυκλέτα του σωστά ρυθμισμένη για τη βρεγμένη πίστα από τον μηχανικό του Βαγγέλη Ζαφειρούλη, ενώ ο πατέρας του Γιώργος παρακολουθούσε με αγωνία τη διαδικασία.



Μόλις έσβησε το κόκκινο φως της εκκίνησης ο Έλληνας οδηγός ξεκίνησε καλά, αλλά μετά έχασε κάποιες θέσεις. Την ίδια στιγμή ο Ολλανδός Sander Kroeze πήρε την πρωτοπορία, για να πέσει όμως στον δεύτερο γύρο.

Ο Παπαπαύλου πέρασε τότε τον Ιταλό Matteo Novali που συνέχισε να τον πιέζει και άλλαξε την πρώτη θέση μαζί του μερικές φορές, πριν κάνει μια μικρή διαφορά. Λίγο αργότερα, στον 5ο γύρο, ο Ιταλός έπεσε και εγκατέλειψε.

Ο Ολλανδός Swen Grevik προσπάθησε να ακολουθήσει τον Έλληνα οδηγό. Ο Νότης όμως με αλάνθαστη οδήγηση – παρά το ότι ήταν η πρώτη φορά από το 2010 που οδηγούσε στο βρεγμένο – δημιούργησε διαφορά ασφαλείας και πέρασε τελικά τη γραμμή του τερματισμού 9 δευτ. νωρίτερα από όλους.



Πίσω του ο Ελβετός Marcel Brenner κέρδισε τη μάχη για το δεύτερο σκαλί του βάθρου, με τον Ολλανδό Vasco van der Valk να παίρνει την τρίτη θέση από τον Grevink.

Ο περσινός Πρωταθλητής του θεσμού Robert Schotman τερμάτισε 5ος μπροστά από τον Τσέχο Filip Salac (νικητή του πρώτου Αγώνα της χρονιάς), που κέρδισε τη μάχη από τον Γερμανό Kevin Orgis. O Oλλανδός de Vries, ο Μεξικανός Delgado και ο Φινλανδός Pullkinen, ακολούθησαν στην κατάταξη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.