Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ποινική δίωξη στο δήμαρχο του Ελληνικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Aντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται πλέον ο νυν δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης ο οποίος αν και κατέλαβε τη δεύτερη θέση 11 μονάδες πίσω από τον αντίπαλό του Γιάννη Κωνσταντάτο που πήρε 42,03% κατάφερε παρόλη τη τραγωδία σε λούνα παρκ της περιοχής του να εξασφαλίσει ποσοστό 33,02% μένοντας στο «παιχνίδι» για τη δημαρχία. Την ερχόμενη Κυριακή όμως θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών του όντας κατηγορούμενος μετά την ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εις βάρος του για παράβαση καθήκοντος σε σχέση με τους χειρισμούς του όσον αφορά στη λειτουργία του συγκεκριμένου λουνα παρκ το οποίο αποτέλεσε παγίδα θανάτου για ένα 13χρονο παιδί.

Η δίωξη βασίστηκε στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που καταλόγιζε ευθύνες στο Δήμο Ελληνικού αλλά και στον ίδιο το δήμαρχο για τη λειτουργία του λούνα παρκ. Σύμφωνα με τους ελεγκτές ουδέποτε κατατέθηκε μελέτη για το εάν είναι κατάλληλο το μέρος για την λειτουργία τέτοιου πάρκου κάτι που όπως σημειώνεται έπρεπε να γίνει προτού φτάσει το θέμα της εκμίσθωσης του χώρου στο δημοτικό συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ευθύνη επιρρίπτεται στον δήμο και για το γεγονός ότι δεν συστάθηκε ποτέ η αρμόδια Επιτροπή η οποία θα έκανε τον έλεγχο για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων και θα ενέκρινε την άδεια λειτουργίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.