Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Το κρυφό σχέδιο των ΗΠΑ για πιθανή επίθεση από... ζόμπι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αποκάλυψε το CNN και τι απαντά το Πεντάγωνο.

Τα σκέφτονται όλα στις ΗΠΑ και δη στο Πεντάγωνο. Ακόμη και τι θα γίνει σε περίπτωση επίθεσης των ζωντανών-νεκρών. Γι’ αυτό και έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο εξόντωσης τους, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του αμερικανικού δικτύου CNN.

Από φυσικές καταστροφές μέχρι και μία επίθεση-αποκάλυψη από ζόμπι έχουν προβλέψει πως θα αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί, μέσω του στρατού τους. Τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά έχουν έτοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο για την περίπτωση που κάποια μεταδοτική ασθένεια μετατρέψει τους ανθρώπους σε ζόμπι.

Το σχέδιο φέρει την ονομασία CONOP 8888 Counter-Zombie Defense και στην πρώτη του σελίδα αναγράφεται ότι δεν πρόκειται για αστείο. Το Πεντάγωνο βέβαια, έχει μια εξήγηση γι’ αυτό.

Το σχέδιο δεν αφορά κάποια υπαρκτή απειλή, αλλά καταρτίστηκε για την εκπαίδευση και προετοιμασία αναλυτών του στρατού, ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν την τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί το αμερικάνικο Πεντάγωνο σε διάφορες περιπτώσεις αντιμετώπισης κρίσεων, μέσα από ένα φανταστικό σενάριο.

Το πλάνο λαμβάνει υπόψη ότι τα ζόμπι δεν προστατεύονται από τις συμβάσεις της Γενεύης, για την ανθρωπιστική διαχείριση των θυμάτων του πολέμου, ενώ είναι σαφώς επηρεασμένο από ταινίες και σειρές, όπως το «The Walking Dead».

Πάντως, το CNN χαρακτηρίζει «άκρως εντυπωσιακό» το γεγονός ότι το Πεντάγωνο θέλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε περίπτωση, ακόμη και για μια πιθανή (;) επίθεση των σαρκοφάγων ζόμπι.

Τελικά όντως, οι Αμερικανοί μοιάζουν πολύ επηρεασμένοι από την «Επιστροφή των ζόμπι»…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.