Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Από τα πλούτη στα συσσίτια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Ισχυροί επιχειρηματίες, που πριν από μερικά χρόνια διέθεταν πολλά χρήματα για φιλανθρωπίες, σήμερα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να απολύσουν δεκάδες εργαζομένους. Έχασαν τα πάντα και σήμερα ζητούν να τους βοηθήσουμε" αποκάλυψε στην "Espresso" ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας στην Νέα Κηφισιά, αρχιμανδρίτης Σέργιος Βαρέλιας και πρόσθεσε: "Η κρίση τους διέλυσε. Χρεοκόπησαν και έρχονται εδώ για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Κάθε 15 μέρες τους δίνουμε τρόφιμα και ό,τι άλλο μπορούμε για τους στηρίξουμε".

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από μερικά χρόνια οι ίδιοι επιχειρηματίες, που σήμερα δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίνη, ενίσχυαν οικονομικά τα συσσίτια. "Σήμερα που οι ίδιοι τρέφονται από αυτά, όλοι οφείλουμε να τους στηρίξουμε. Εδώ στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας έρχονται επιχειρηματίες, έμποροι, βιομήχανοι, ακόμη και εφοπλιστής. Οι άνδρες αυτοί κάποτε έκαναν δωρεές στον ναό μας. Υπάρχουν τοιχογραφίες που φέρουν το όνομά τους. Η τύχη όμως, η ζωή τούς τα έφερε ανάποδα. Πνίγηκαν στα χρέη και πλέον δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες» ανέφερε ο αρχιμανδρίτης Σέργιος Βαρέλιας και πρόσθεσε: «Αυτήν τη στιγμή εμείς βοηθάμε 42 άτομα, ηλικίας από 35 έως 65 ετών, που προέρχονται από την περιοχή της Νέας Κηφισιάς και της Λυκόβρυσης. Κάθε 15 ημέρες έρχονται και παίρνουν προμήθειες μέχρι την επόμενη διανομή τροφίμων»σημειώνει.

'Οπως σημειώνει ο ιερέας, το πρόβλημα με τους φτωχούς πλέον επιχειρηματίες μέρα με τη μέρα μεγαλώνει: «Κάποιοι έχουν ήδη χάσει τις βίλες, τις επαύλεις και τις υπερσύγχρονες μονοκατοικίες όπου διέμεναν. Υπάρχουν όμως και πολλοί ακόμη που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Σε εμάς έρχονται σχεδόν καθημερινά άνθρωποι που όλοι πιστεύαμε ότι είναι ευκατάστατοι, γνωστές οικογένειες, και μας ζητούν να μας παραχωρήσουν τα πολυτελή σπίτια τους για να μην τους τα πάρει η Εφορία» λέει και συνεχίζει: «Η απόγνωση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν τους ενημερώνω ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να πάρει μια βίλα, μια έπαυλη. Γιατί, πρώτον, τι να την κάνει και, δεύτερον, με τι χρήματα να συντηρήσει και να πληρώνει φόρους και χαράτσια για ακίνητα εκατοντάδων τετραγωνικών με πισίνες και γήπεδα;».

Καταλήγοντας, ο ιερωμένος τόνισε ότι στη Νέα Κηφισιά, εκτός από μεγαλοεπιχειρηματίες, ζουν και πολλές μεσαίες οικογένειες που τώρα αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας. Πρόκειται, όπως λέει, για οικογένειες στις οποίες κάποτε εργάζονταν και ο πατέρας και η μητέρα αλλά σήμερα δεν εργάζεται κανένας. «Αλλοι δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν το ρεύμα και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε για να μην τους το κόψει η ΔΕΗ. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας γιατί, δυστυχώς, υπάρχει πολύ μεγάλη δυστυχία στον κόσμο» ανέφερε.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.