Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Φόρος τιμής στον Ayrton Senna με χορηγό την Aegean

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είκοσι χρόνια πέρασαν από το θάνατο του Ayrton Senna στην πίστα Imola Circuit της Ιταλίας. Φίλοι, συνεργάτες αλλά και αντίπαλοι του συμμετείχαν σε ένα τεράστιο αφιέρωμα - φόρο τιμής - στο μεγάλο οδηγό της Φόρμουλα 1, με χορηγό την Aegean.

Ο κ. Γιώργος Μελισσανίδης από την Aegean, δήλωσε: «Η Aegean με υπερηφάνεια υποστήριξε αυτό το συγκινητικό και σημαντικό γεγονός. Μετά τη συντριβή του αγωνιστικού αυτοκινήτου του Senna η ασφάλεια των αγώνων της Formula 1 βελτιώθηκε δραματικά και κανείς οδηγός δεν έχει έκτοτε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα grand prix. Η Aegean υποστηρίζει την ασφαλή οδήγηση, στην πίστα και στο δρόμο, συνειδητοποιώντας ότι η οδική ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και την πρόληψη τραυματισμών».





Ως μέρος του αφιερώματος προς τιμήν του Senna και του Ratzenberger, το οποίο διήρκεσε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στην Imola, πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Galli Stadium Romeo ένας αναμνηστικός ποδοσφαιρικός αγώνας που ονομάστηκε «Memorial Senna», μεταξύ της Nazionale Piloti, η οποία απαρτίζονταν από οδηγούς, ή «πιλότους» όπως ονομάζονται, της Formula 1, και του Scuderia Ferrari Club (SFC).

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ολοκληρώθηκε με νίκη του SFC, 3-0.



Οι παίκτες της Nazionale Piloti συμπεριελάμβαναν τους ίδιους οδηγούς που διαγωνίστηκαν με τον Ayrton Senna στην Πεσκάρα το 1992, όπως μεταξύ άλλων ο Ricardo Patrese, ο Andrea De Cesaris και ο Alessandro Nannini





Παραβρέθηκαν επιφανείς προσωπικότητες από τον κόσμο της αγωνιστικής οδήγησης και του ποδοσφαίρου, όπως ο Fernando Alonso, ο Kimi Raikkonen, ο Ivan Cappeli και ο Emmanuel Pirro.







Στην αρχή και στο τέλος του αγώνα οπαδοί και παίκτες έστειλαν επίσης ένα μήνυμα υποστήριξης στον Michael Schumacher.





Οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου περιλάμβαναν ένα φιλανθρωπικό δείπνο, την τελετή ονοματοδοσίας μίας πλατείας, το άνοιγμα ενός νέου μουσείου, και την κορύφωση του αφιερώματος, τον αγώνα «Memorial Senna».

Το ποσό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δωρήθηκε στο Instituto Ayrton Senna στη Βραζιλία, το σπίτι του διάσημου οδηγού, ο οποίος ίδρυσε την οργάνωση το 1994. Το ινστιτούτο βοηθά μη προνομιούχα παιδιά και διευθύνεται από την αδελφή του Senna, την Viviane, η οποία είναι ένθερμη υποστηρικτής των εκδηλώσεων στην Imola.

Οι ανά τον κόσμο εκδηλώσεις προς τιμήν του Senna περιελάμβαναν επίσης μια συναισθηματική κίνηση από την ομάδα της Βραζιλίας Corinthians (των οποίων ο Senna ήταν ένθερμος υποστηρικτής). Οι παίκτες, πριν από τον αγώνα κατά της Εθνικής AM, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας αντίγραφα του κίτρινου κράνους που ήταν σήμα κατατεθέν του Senna.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.