Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Προβλήματα προσβασιμότητας των φοιτητών ΑμεΑ στο ΑΠΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τα προβλήματα κινητικότητας και προσβασιμότητας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που στερούν την συμμετοχή των φοιτητών με αναπηρία στην ακαδημαϊκή ζωή, διαμαρτύρονται μέλη της Ομάδας Προσβασιμότητας του πανεπιστημίου.

Η συγκεκριμένη Ομάδα συστάθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια από φοιτητές ΑμεΑ και φοιτητές εθελοντές συνοδούς, με στόχο να προωθήσει και να δώσει λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κυρίως στην μεταφορά τους από και προς το πανεπιστήμιο.

Μέλη της Ομάδας Προσβασιμότητας συγκεντρώθηκαν, σήμερα, στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, ζητώντας να λειτουργήσουν πλήρως τα δύο βαν που διαθέτει το πανεπιστήμιο για τις μετακινήσεις των φοιτητών με αναπηρία στις σχολές τους, και τα οποία τέθηκαν ουσιαστικά σε αχρηστία εξαιτίας της κακοσυντήρησης από τις περικοπές δαπανών. Τα δύο βαν λειτουργούσαν από τις 07.30 έως τις 21.00 για να εξυπηρετούν 25 φοιτητές ΑμεΑ, ενώ σήμερα λειτουργεί μετά βίας το ένα, όχι καθημερινά, από τις 07.30 έως τις 12.30 για μόλις 12 φοιτητές. Οι υπόλοιποι φοιτητές ΑμεΑ είτε αναγκάζονται να πληρώσουν τα ειδικά ταξί, είτε μεταφέρονται από συγγενικά πρόσωπα, όταν αυτό είναι εφικτό.

Εθελοντές συνοδοί φοιτητές του προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των φοιτητών ΑμεΑ είναι πολύ μεγαλύτερος και οι ανάγκες δεν καλύπτονται με τα δύο βαν. Σύμφωνα με την Ομάδα Προσβασιμότητας, οι οδηγοί των ειδικών βαν πληρώνονταν με μεγάλες καθυστερήσεις για τις καθημερινές τους υπερωρίες και με συμβάσεις πληρωμών, οι ανανεώσεις των οποίων ήταν μετέωρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.