Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ταλαιπωρίας συνέχεια για περίπου 1.500.000 ασφαλισμένους του δημοσίου, ύστερα από την ξαφνική κατάργηση του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και τη συγχώνευσή του με το ΙΚΑ, σύμφωνα με τη Δημοκρατία.

Αυτό συνεπάγεται τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του ΟΠΑΔ για έναν μήνα μέχρι να ενσωματωθούν στο ΙΚΑ. Έτσι, για τον επόμενο μήνα θα εξυπηρετούνται μόνο τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, με αποτέλεσμα όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις να μεταφερθούν για αργότερα, όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση με το ΙΚΑ.

Με δεδομένο, όμως ότι και στο ΙΚΑ οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες, η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στο δημόσιο αναμένεται να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε πρώτη φάση, τίθενται άμεσα σε διαθεσιμότητα για τουλάχιστον έναν μήνα οι 250 εργαζόμενοι του ΟΠΑΔ, με προοπτική να μεταφερθούν σε οργανικές θέσεις του ΙΚΑ (θα προστεθούν δύο αυτοτελείς τομείς, ο Τομέας Ασφαλισμένων Δημοσίου και ο Τομέας Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων).

Έως τότε, όμως, οι ασφαλισμένοι θα καλύπτονται μόνο για πολύ ειδικές περιπτώσεις που δεν παίρνουν αναβολή, όπως είναι η νοσηλεία. Το ΙΚΑ εξυπηρετεί περίπου 5.500.000 ασφαλισμένους, οι οποίοι πρόκειται να ξεπεράσουν τα 7.000.000 άτομα, όταν, έπειτα από περίπου έναν μήνα, θα ολοκληρωθεί η πλήρης ενσωμάτωση του ΟΠΑΔ.

Οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΔ ζητούν, μετά τη συγχώνευση με το ΙΚΑ, να παραμείνουν ανοιχτές οι περιφερειακές υπηρεσίες του οργανισμού, για να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, που έτσι κι αλλιώς ταλαιπωρούνται από την τεράστια έλλειψη προσωπικού.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.