Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Μαθητές σχεδιάζουν προσθετικό χέρι για 2χρονο αγόρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πιο αληθινό... μάθημα ρομποτικής - Δείτε τις φωτογραφίες.

Μαθητές γυμνασίου στο Τέξας ανέλαβαν μια από τις πιο ξεχωριστές σχολικές εργασίες που έχουν γίνει ποτέ: φτιάχνουν προσθετικό χέρια για ένα αγόρι δύο χρονών.

Ο Zaxton γεννήθηκε χωρίς τα τρία μεσαία δάχτυλα του αριστερού του χεριού και αναζητώντας τρόπο να κάνει τη ζωή του ευκολότερη, ο αδελφός του Christian επισκέφθηκε το Leander High School στο Τέξας για να δει εάν ο καθηγητής που είχε στη ρομποτική Herb Wasson θα μπορούσε να βοηθήσει.

Ο Christian ήλπιζε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον τρισδιάστατο εκτυπωτή του σχολείου για να «τυπώσει» χέρι για τον αδελφό του.

«Ο δάσκαλός μας του είπε μια καλύτερη ιδέα», τόνισε στο δίκτυο KVUE ο μαθητής Jacob Ostrander.
Κάποιο έτοιμο σχέδιο δεν θα ήταν κατάλληλο για το ασχημάτιστο ακόμα χεράκι του Zaxton κι έτσι ο Wasson ζήτησε από τον Ostrander κι άλλους δύο μαθητές να δοκιμάσουν να σχεδιάσουν ένα προσθετικό χέρι για το μέγεθος του Zaxton.

Ύστερα από πολλές απόπειρες, η ομάδα κατάφερε να φτιάξει ένα λειτουργικό χέρι για το αγόρι.

«Ο Zaxton ήρθε μια μέρα και το δοκίμασε, του άρεσε αλλά δεν του έκανε πολύ καλά. Προσπαθούμε να το φτιάξουμε πιο εύχρηστο, πιο χρήσιμο, πιο κατάλληλο για τον ίδιο», εξήγησε ο Ostrander.

Η σχολική εργασία αυτή κέρδισε την πρωτιά στον διαγωνισμό SkillsUSA και οι τρεις μαθητές ελπίζουν να συμμετάσχουν στο εθνικό πρωτάθλημα στο Κάνσας το φετινό καλοκαίρι.

Δείτε τις φωτογραφίες




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.