Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

«Φρένο» ΣτΕ στην κατασκευή σπιτιών στο στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρίθηκε ότι τα έργα δε μπορούν να παρεκκλίνουν από τις πολεοδομικές διατάξεις και τους όρους δόμησης.

Φρένο στην κατασκευή δύο οικιστικών συγκροτημάτων μέσα στο στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ της Πολεμικής Αεροπορίας, στην περιοχή του Καρέα Υμηττού, έβαλε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικράτειας, κρίνοντας ότι τα στρατιωτικά έργα και κατασκευές δεν μπορούν να παρεκκλίνουν από τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και τους όρους δόμησης.

Ειδικότερα, το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι παράνομη η κατασκευή των δύο οικιστικών συγκροτημάτων, καθώς προβλέπεται να κατασκευαστούν σε μη επιτρεπόμενη περιοχή, όπως είναι η β’ ζώνη προστασίας του Υμηττού, στην οποία απαγορεύεται η ανέγερση κατοικιών.

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ (1347/2014), πρέπει ρητά οι οικοδομικές άδειες για την εκτέλεση στρατιωτικών έργων και εγκαταστάσεων να είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις και τους όρους δόμησης.

Η κατασκευή των συγκροτημάτων, τα οποία προοριζονταν για τις άγαμες και έγγαμες ολιγομελείς οικογένειες των στρατιωτικών, είχε μπλοκάρει από τις 15 Σεπτεμβρίου 2009 με απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ο Δήμος Βύρωνα και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.