Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Από μωρό… ενήλικας σε 30’’

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φανταστείτε να μπορείτε να δείτε πως θα μοιάζει το μωρό σας, στο μέλλον, μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα. Φαίνεται απίστευτο, αλλά ερευνητές του Πανεπιστημίου στην Ουάσιγκτον ισχυρίζονται πως έχουν κατασκευάσει ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορούν να «δουν» πως θα μοιάζει ένα μωρό όσο μεγαλώνει, κάθε δεκαετία.

Η ομάδα των ερευνητών του Πανεπιστημίου κατασκεύασαν ένα αυτόματο πρόγραμμα που «βλέπει» την ηλικιακή ωρίμανση σε φωτογραφίες που δείχνουν ακόμα και διάφορες εκφράσεις, πόζες ακόμα και διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Το «automatic age-progression» πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει και σε έναν απλό υπολογιστή και σε 30 δευτερόλεπτα βγάζει το αποτέλεσμα.

Λειτουργεί με το να συγκρίνει ηλικιακά δεδομένα από χιλιάδες φωτογραφίες στο Διαδίκτυο με τη φωτογραφία ενός τρίχρονου παιδιού, και επεξεργάζοντας το πώς μπορεί να μοιάζει το παιδί αυτό μεγαλώνοντας.



Τέλος, ένας αλγόριθμος μελετάει τις επιλογές μεταξύ του μέσου όρου από κάθε κατηγορία και υπολογίζει τις αλλαγές στα χαρακτηριστικά του προσώπου και της εμφάνισης κατά τη γήρανση.

Τότε οι αλλαγές εφαρμόζονται στη φωτογραφία του παιδιού και «προβλέπουν» πως θα μοιάζει κάθε δεκαετία μέχρι και την ηλικία των 80 ετών.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.