Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Τα φουσκωτά... βγήκαν στους δρόμους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα φουσκωτά βγήκαν στη... στεριά και πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου στο πλαίσιο της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκοτών Σκαφών για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας ανοικτά της Κρήτης.

Η πορεία των σκαφών έχει αφετηρία και τέλος προβλήτα 6 στο καρνάγιο στο λιμάνι. Ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ κινήθηκε τις οδούς Καζαντζίδη, Ικάρου, Δικαιοσύνης, Καλοκαιρινού, 62 Μαρτύρων, Γιόφυρο, Παραλιακή, Μητσοτάκη, Νεάρχου και Προβλήτα 6.



Στη σχετική ανακοίνωσή του ο όμιλος αναφέρει:

"ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (Π.Ο.Φ.Σ.), μπροστά στον κίνδυνο πρόκλησης εκτεταμένης οικολογικής καταστροφής στη Μεσόγειο κατά τη διαδικασία μεταφοράς και εξουδετέρωσης (υδρόλυσης) των συριακών χημικών όπλων στην καρδιά της κλειστής θάλασσας της Μεσογείου και φοβούμενος τη μακροχρόνια μόλυνση στο θαλάσσιο οικοσύστημα, πραγματοποιεί πορεία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με όλα τα σκάφη σε τρέιλερ των μελών του Παγκρήτιου Ο.Φ.Σ και τα πληρώματά τους, με τα μέλη της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης αλλά και όλους όσους θέλουν να συμπαρασταθούν σε αυτή τη διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Ζητούμε από την κυβέρνηση και ειδικά από τα υπουργεία Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Εθνικής Άμυνας, να δείξουν την οικολογική τους ευαισθησία και να αποτρέψουν την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στα διεθνή νερά της Μεσογείου, με τους κινδύνους και τις επιπτώσεις για το οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.