Σάββατο 5 Απριλίου 2014

70.000 ζώα στην Κιβωτό του Νώε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κιβωτός του Νώε είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει περισσότερα από 70.000 ζώα χωρίς να βυθιστεί ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ομάδα νεαρών φυσικών από το Πανεπιστήμιο του Λέστερ στη Βρετανία.

Το ζήτημα της πλοϊμότητας της Κιβωτού απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, με ειδικούς να προσπαθούν να αποδείξουν με βάση τους νόμους της Φυσικής εάν ένα μόνο πλεούμενο θα είχε τη δυνατότητα να φιλοξενήσει όλα τα είδη ζώων του πλανήτη μας.

Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει ότι ο Θεός έδωσε σαφείς εντολές στον Νώε και του ζήτησε να κατασκευάσει ένα σκάφος με διαστάσεις 300 πήχεις μήκος, 50 πήχεις πλάτος και 30 πήχεις ύψος. Οι φυσικοί του Πανεπιστημίου του Λέστερ μετέτρεψαν την αρχαία μονάδα μέτρησης σε μέτρα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Κιβωτός είχε 144,6 μέτρα μήκος, 24,1 μέτρα πλάτος και 14,46 μέτρα ύψος.

Η αρχή του Αρχιμήδη

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο Νώε είχε επιλέξει να πάρει μαζί του νεαρά ή έφηβα ζώα των μεγαλύτερων ειδών, ώστε να μειώσει το συνολικό βάρος του φορτίου του.

Για να διευκρινίσουν εάν το σκάφος τέτοιου μεγέθους θα είχε τη δυνατότητα να επιπλεύσει όταν φορτωθεί με το βάρος όλων των ζώων του πλανήτη, οι ερευνητές στράφηκαν στην αρχή του Αρχιμήδη. Οι υπολογισμοί των Βρετανών ειδικών αποδεικνύουν ότι η Κιβωτός δεν θα βούλιαζε ακόμα και αν «φιλοξενούσε» 2,12 εκατομμύρια πρόβατα, συνολικού βάρους 50.460.500 κιλών ή 50.460,5 τόνων.

Το επόμενο ερώτημα που εγείρεται λοιπόν, είναι το πόσα ζώα έπρεπε να ανεβάσει στην Κιβωτό ο Νώε. Μέχρι στιγμής ερευνητές από όλο τον κόσμο έχουν καταγράψει περίπου 1,5 εκατομμύριο διαφορετικά είδη αλλά αρκετά από αυτά είναι θαλάσσια και δεν θα κινδύνευαν από τον Κατακλυσμό.

Έτσι, μόλις 35.000 ζευγάρια ειδών θα έπρεπε να επιβιβαστούν στην Κιβωτό, δηλαδή 70.000 ζώα συνολικά.

Δείτε αναλυτικά το γράφημα:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.