Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Επιστολή στην Επίτροπο Μ. Δαμανάκη για την Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04.04.2014

Επιστολή στην Μαρία Δαμανάκη, την Ελληνίδα Επίτροπο Θαλάσσιων Υποθέσεων & Αλιείας απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, στο πλαίσιο της προώθησης του σοβαρού ζητήματος για την έκδοση πρότασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θέσπιση της Ευρωπαϊκής Πράξης για την Προσβασιμότητα.

Στην επιστολή της η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι η Επιτροπή σύμφωνα με τα Προγράμματα Εργασίας του 2012 και 2014 έπρεπε να είχε από το έτος 2012 προχωρήσει στην έκδοση πρότασης για τη θέσπιση νομοθεσίας για την προσβασιμότητα.

Αυτήν την περίοδο ολοκληρώνεται η θητεία της Επιτροπής και δεν έχει ληφθεί κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την εκπλήρωση της προαναφερθείσας δέσμευσης. Γνωρίζοντας από την μια ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι αναγκαίες προπαρασκευαστικές εργασίες και από την άλλη πως δεν υπάρχουν πρακτικοί λόγοι που εμποδίζουν την Επιτροπή να προχωρήσει στην έκδοση της πρότασης, είναι εντελώς αδικαιολόγητη οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Γνωρίζοντας οι Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία ότι η προσβασιμότητα συνιστά το «κλειδί» για την κοινωνική τους ένταξη, η ΕΣΑμεΑ ζητά τη συνεισφορά της Επιτρόπου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας θα δημοσιευτεί κατά τη διάρκεια της θητεία της σημερινής Επιτροπής.

Η επιστολή επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 98 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 132 KB).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.