Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Το BBC ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την Ήπειρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το τηλεοπτικό συνεργείο του BBC βρέθηκε στην Ήπειρο και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει γυρίσματα μέσω των οποίων θα προβάλλει την περιοχή και την τοπική γαστρονομία.

Ο σκηνοθέτης μιας από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές γαστρονομίας και μαγειρικής στην τηλεόραση του BBC, David Pritchard, μαζί με το επιτελείο του, επισκέφθηκαν το νομό Πρέβεζας προκειμένου να επιλέξει τα σημεία για τα γυρίσματα που θα γίνουν το καλοκαίρι.

Στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, συνόδεψαν τους ανθρώπους της αποστολή και τους ξενάγησαν σε σημεία που αυτοί ζήτησαν να δουν και δοκίμασαν παραδοσιακές συνταγές με θαλασσινά.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, οι «φιλοξενούμενοι» έμειναν κατενθουσιασμένοι τόσο από την ποιότητα και τη γεύση των αλιευμάτων του Αμβρακικού που δοκίμασαν, όσο και από τους τρόπους με τους οποίους μαγειρεύτηκαν.

Επίσης επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, όπου εντυπωσιάστηκαν από τα ευρήματα και ιδιαιτέρως από τα ψηφιδωτά και ιδίως με τις παραστάσεις ψαριών και αρχαίων τρόπων ψαρέματος. Ακολούθως, μετέβησαν στο Ζάλογγο και συνέχισαν την περιήγησή τους στην πανέμορφη Πάργα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι οι επισκέπτες πήραν μια καλή γεύση Ηπειρώτικης φιλοξενίας και ότι με αυτές τις ενέργειες η Ήπειρος εξασφαλίζει δωρεάν διεθνή δημοσιότητα που δεν θα μπορούσε με άλλο τρόπο να αγοράσει.

Σημειώνεται ότι ο David Pritchard, δήλωσε γοητευμένος από την περιοχή, η οποία αποτέλεσε γι' αυτόν μια ευχάριστη έκπληξη και δήλωσε την επιθυμία του να συμπεριλάβει στο ντοκιμαντέρ όχι μόνο εικόνες από τα αξιοθέατα της περιοχής, αλλά επίσης τοπικές συνταγές μαγειρικής καθώς και παραδοσιακούς τρόπους ψαρέματος της περιοχής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.