Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Με επιτυχία εφαρμόστηκε η μέθοδος ROLL σε έναν ακόμα ασθενή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πρωτοποριακή τεχνική ανίχνευσης και αφαίρεσης όγκων στο μαστό και στο «Ερρίκος Ντυνάν».
Η πρωτοποριακή μέθοδος ανίχνευσης και αφαίρεσης μη ψηλαφητών όγκων στο μαστό, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με απόλυτη επιτυχία σε 45χρονη ασθενή στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Η μέθοδος βασίζεται στη χρήση ραδιοϊσοτόπου, το οποίο εξασφαλίζει ταχεία και ιδιαίτερα ασφαλή διάγνωση μέσα από μία σχεδόν ανώδυνη διαδικασία για τον ασθενή.

Η μέθοδος έχει τεθεί σε εφαρμογή την τελευταία διετία από ειδικευμένους χειρουργούς μαστού και πυρηνικούς ιατρούς σε διεθνές επίπεδο και βασίζεται στο συνδυασμό της κλασικής βιοψίας φρουρού λεμφαδένα (τεχνική SNB-Sentinel Node Biopsy) και νέας διαδικασίας εντοπισμού μη ψηλαφητών όγκων υπό την καθοδήγηση ραδιοϊσοτόπου (τεχνική ROLL-Radioguided Occult Lession Locallization).

Τα βασικά πλεονεκτήματα της νέας τεχνικής είναι, ότι δεν υπάρχει φόβος να μην βρεθεί η βλάβη, κάτι που συνέβαινε στην τεχνική με το συρμάτινο οδηγό (hook), καθότι υπήρχε πιθανότητα μετακίνησής του.

Επιπλέον, αφαιρείται η βλάβη με ακρίβεια στο μαστό, δίχως να αφαιρείται παραπάνω μαζικός αδένας, οπότε επιτυγχάνεται και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ σε περίπτωση που η ταχεία βιοψία στον μη ψηλαφητό όγκο βγει θετική, τότε την ίδια χρονική στιγμή μπορεί να πραγματοποιηθεί η βιοψία του φρουρού λεμφαδένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.