Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΟΗΕ: Αναποτελεσματική η εκστρατεία κατά των ναρκωτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα η παγκόσμια εκστρατεία εναντίον της διακίνησης και της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Οπως επεσήμανε ο επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης των ναρκωτικών του ΟΗΕ, η προσπάθειά τους έχει υποστεί μεγάλες ήττες, όπως είναι η αύξηση σε ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο των εκτάσεων όπου καλλιεργείται οπιοπαπαρούνα στο Αφγανιστάν, αλλά και η ραγδαία αύξηση της βίας, η οποία συνδέεται με τις συμμορίες οι οποίες διακινούν ναρκωτικά στην Κεντρική Αμερική.

Ο Γιούρι Φεντότοφ δήλωσε: «Η συνολική κλίμακα της ζήτησης ναρκωτικών δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε βαθύτατα ανήσυχοι για την τρωτότητα ορισμένων περιοχών, ιδίως της Δυτικής και της Ανατολικής Αφρικής, στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών».

Υπάρχουν περίπου 27 εκατομμύρια συστηματικοί χρήστες ναρκωτικών σε διεθνές επίπεδο ενώ παγκοσμίως καταγράφονται 210.000 θάνατοι οι οποίοι οφείλονται στη χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα με ένα έγγραφο του UNODC που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες στη σύνοδο της 13ης και 14ης Μαρτίου.

Κράτη-μέλη του ΟΗΕ νομιμοποιούν τη χρήση κάνναβης παρά το ότι ταυτόχρονα καταβάλλονται προσπάθειες σε διεθνές επίπεδο για την απαγόρευση της χρήσης συνθετικών μορφών του ναρκωτικού αυτού, επισήμανε από την πλευρά του ο Ρέιμοντ Βανς, επικεφαλής στο Διεθνές Όργανο Ελέγχου των Ναρκωτικών των Ηνωμένων Εθνών (INCB), στη δική του ομιλία.

Ο Βανς επισήμανε ότι η νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας από την Ουρουγουάη, την Ουάσινγκτον και το Κολοράντο παραβιάζουν τους κανόνες του ΟΗΕ και πρόσθεσε πως οι χρήστες κάνναβης συχνά περνούν σε πιο επικίνδυνες ουσίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.