Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας 2014

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η τρέλα που έγινε ανδρικός θεσμός όπως της πρέπει!

Το χρονόμετρο μηδένισε, ο Μάρτιος επιτέλους έφτασε, εμπρός λοιπόν βήμα ταχύ να τον γιορτάσουμε δυνατά και αρρενωπά...

Γιατί σήμερα, 14η Μαρτίου, ο απανταχού ανδρισμός γιορτάζει τη δική του στιγμή!

Και μπορεί η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας να ήρθε ως φαλλοκρατική απάντηση στην Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που στο ανδρικό μυαλό φαντάζει φαίνεται κατάφωρα «γυναικεία», πλέον όμως είναι θεσμός, και όλοι ξέρουμε ότι οφείλουμε να τηρούμε τις παραδόσεις ευλαβικά και κατά γράμμα.



Δεν θα μνημονεύσουμε βέβαια και πάλι τις απαρχές της απόλυτα ανδρικής γιορτής, γιατί αυτό το κάναμε πέρυσι.



Τώρα θα μπούμε κατευθείαν στο «ψητό».



Ως ορντέβρ, για να ανοίξει με το καλό η όρεξη για κρεατοφαγία (λες και πρέπει), ας πάρουμε μια πρόγευση από λαχταριστά κρεατάκια για να μπούμε στο κλίμα...































Και τώρα η παραδοσιακή συνταγή της ημέρας: μπριζόλα πιπεράτη, αντρική και... νεοϋορκέζικη! Κίνηση-ματ: ναι, θα ετοιμάσεις εσύ την μπριζόλα σου...



Τι θα χρειαστείς



4 ζουμερές μπριζόλες (από καλό χοιρινό)
1/4 κούπας κόκκοι μαύρου πιπεριού
3 κουταλάκια της σούπας τριμμένο λεμονοπίπερο
αλάτι

Πώς τις κάνεις



Βάζεις τους κόκκους πιπεριού στο γουδί και τους δίνεις να καταλάβουν (να σπάσουν οι περισσότεροι). Κατόπιν, καλύπτεις επιμελώς τη μία πλευρά της μπριζόλας με το θρυμματισμένο πιπέρι και έπειτα την πασπαλίζεις με το λεμονοπίπερο και το αλάτι.

Τις γυρνάς από την άλλη πλευρά και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία. Οι μπριζόλες θα περάσουν κατόπιν 3 ώρες στο ψυγείο, ακάλυπτες.

Αφού προθερμάνεις τον φούρνο στο γκριλ σε δυνατή φωτιά, αλείβεις τη σχάρα με λίγο φυτικό λάδι και ρίχνεις τις μπριζόλες πάνω. Τις αφήνεις στον φούρνο για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Έπειτα τις τουμπάρεις για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για άλλα 3 λεπτά. Χαμηλώνεις τη φωτιά και τις αφήνεις να σιγοψηθούν μέχρι να γίνουν της απόλυτης αρεσκείας σου.

Πανέτοιμες! Τις σερβίρεις με μια ωραία σος, τραγανές τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπιρίτσα φυσικά (αν και αυτό περιττεύει).

Κι αν πρέπει μετά να πλύνεις τα πιάτα, κάν' το με τιμή!



Αφού ευχηθούμε λοιπόν καλή χώνευση και... καλή απόλαυση, ας θυμηθούμε πώς γιόρτασε ο κινηματογράφος το δεύτερο σκέλος της σημερινής γιορτής...

Ο Γουόρεν Μπίτι κάτω από το τραπέζι στο «Shampoo» (1975)...



O Federico Pitzalis το απολαμβάνει διαλεκτικά στο κρεβάτι, καθώς η Maruschka Detmers του εξιστορεί παράλληλα πώς τρύπωσε παρανόμως ο Λένιν στην Αγία Πετρούπολη για να ξεκινήσει η Οκτωβριανή Επανάσταση! Στο «Devil in the Flesh» (1986) φυσικά του Μπελόκιο...



Ο Βίνσεντ Γκάλο στα όρθια στο «The Brown Bunny» (2004)...



Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς μέσα στο αμάξι στο «The World According to Garp» (1982)...



Ο Tatsuya Fuji με τσιγαράκι στο στόμα στην «Αυτοκρατορία των Αισθήσεων» (1976) του Ναγκίσα Οσίμα...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.